Publicitat
Política · 10 de Juny de 2015. 08:39h.

El PSC diu no a Albiol

El candidat del PP va proposar un “acord institucional” amb els socialistes

El PSC diu no a Albiol

Albiol, durant la roda de premsa

El PSC ha rebutjat l'oferiment del candidat del Partit Popular a la reelecció a l’alcaldia de Badalona, Xavier Garcia Albiol, i continuen apostant per un govern d'esquerres encapçalat per Dolors Sabater, de Guanyem Badalona en Comú. Només valoraria la possibilitat de pactar amb els populars si es produís una "hipotètica" renúncia d'Albiol a l'escó de regidor.

Albiol havia proposat al PSC “un acord d’estabilitat institucional per evitar que la ciutat es converteixi en un instrument del procés independentista”. Garcia Albiol va oferir aquest acord “al PSC i a aquells que s’hi vulguin sumar”, entre els quals ha citat en concret a Ciutadans, que ha obtingut un regidor.

L’alcalde en funcions té la convicció que “les prioritats locals poden ser coincidents amb el PSC” i que per aquest motiu seria factible arribar a acords. “Per aquest motiu el que vull demanar al PSC és que seguin amb nosaltres per parlar dels aspectes que ens uneixen, que són determinats aspectes de la gestió local i evitar que Badalona sigui un instrument del procés independentista”, va afirmar.

Garcia Albiol va destacar que “Badalona no és una ciutat independentista” i va explicar que per aquest motiu és essencial “que no caigui en mans dels que volen convertir-la en motor del procés de constitució de la república catalana”.

L’edil va assegurar que Badalona hauria de ser la prioritat del nou govern municipal i que, en aquest sentit, no convé que la ciutat sigui utilitzada en el context de segons quins debats polítics. “A Catalunya a nivell polític hi ha una situació convulsa i Badalona ha d’estar al marge d’aquest debat polític que s’està vivint amb intensitat i que encara serà més intens de cares a la propera tardor, perquè aquesta seria una de les pitjors coses que li podria passar a la ciutat”, va dir.

D’altra banda, també va posar l’accent en la necessària estabilitat municipal ja que, segons ha afirmat, “a ningú se li escapa que un govern format per quatre candidatures diferents i set partits que formen part d’aquestes candidatures acabarà generant inestabilitat”. “Badalona el que necessita és estabilitat i no aturar els avenços que s’han produït a la ciutat en una situació de crisi econòmica molt difícil”, va sentenciar.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#11 Ciudadano X, Barçalunya Qatar Foundation, 10/06/2015 - 14:54

PSC de Badalona, partido roba-votos para la causa independentista. Conozco históricos miembros y votantes del partido que ya no son del PSC. Es un atropello democrático que el partido vencedor tenga más votos que la vez anterior y todos los partidos se unan para echarlo. Legal pero no ético.

#10 laila, bcn, 10/06/2015 - 12:53

La seva darrera cagada va ser dir que Badalona no és un "pueblutxu". A Catalunya ni a Espanya no hi ha pueblutxus, hi ha pobles, viles, ciutats i vostè no serà alcalde de cap d'ells.

#9 neike, bcn, 10/06/2015 - 12:43

Dejad de defender a este impresentable. Hay gente del PP que merece apoyo, pero un tipo que utiliza la confrontación vecinal para sus intereses, no merece ser alcalde.

#8 joan, bdn, 10/06/2015 - 12:26

Quan fa 8 anys va quedar segona força, va promoure un pacte PP CiU ICV per fotre fora els socialistes. Què punyetes diu ara aquest?

#7 joan, manresa, 10/06/2015 - 11:58

tinu.)de l'elector queda fora del tema.O guanyes de forma escandalosa amb mayoría absoluta o ets condemnat al "infern"dels Pactes...,pro compte si tens la mayoría absoluta tambe serás crucificat.Els perdedors sempre tenen arguments per burxarte...Amb el nexament de "Noves floretes",el sidral puja