Publicitat
Política · 24 de Febrer de 2011. 19:54h.

El PSC diu que el Govern "perd una oportunitat per aclarir-se" en el finançament

Laia Ortiz demana que "treballi per aconseguir els 1450 milions del Fons de Competivitat"

El PSC no contempla la possibilitat del pacte fiscal, segons es desprèn de les manifestacions de la portaveu adjunta, Laia Bonet. La dirigent socialista ha recordat al Govern que "l'Estatut ja contempla els camins per millorar la situació financera de la Generalitat: el Consorci Tributari i el nou model de finançament".

Bonet ha reclamat al president Artur Mas que “es dediqui menys a omplir els discursos de vaguetats i treballi per aconseguir els 1450 milions del Fons de Competitivitat”. Per a la portaveu socialista, el nou model de finançament és "el millor model de la història, tot i que no va comptar amb el suport de CiU”. “En lloc de fer ús d’aquests instruments que ja té al seu abast, el Govern ens ven fum i renuncia a negociar amb el Govern de l’Estat”.

El PSC també ha instat l'executiu català a assolir “un acord just i necessari que resolgui el dèficit de finançament”, però ha afegit que“qualsevol actuació en aquesta direcció s’ha de fer sempre des del respecte al principi de solidaritat, que sembla que alguns volen oblidar”.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Tomàs, Lleida, 25/02/2011 - 19:27

Em sembla que els socialistes, com a integrants de tripartit, són els menys indicats per a parlar de les finances de la Generalitat. El catalans tenim memòria, i recordem l'estat ruinos en que han deixat el nostre país.