Publicitat
Política · 8 de Juny de 2011. 12:20h.

El PSC diu que els Pressupostos incrementaran la "pobresa infantil"

Denuncia que “ni les famílies vulnerables, ni les de la classe treballadora" tindran accés als ajuts

El PSC diu que els Pressupostos incrementaran la "pobresa infantil"

Eva Granados, en una foto d'arxiu

La diputada del PSC i portaveu de la Comissió de Benestar i Família, Eva Granados, ha denunciat que si s’aprova el projecte de Pressupostos de la Generalitat, tal i com el Govern l’ha presentat al Parlament de Catalunya, “es provocarà un preocupant increment de la pobresa infantil a Catalunya”, ja que segons ha explicat els ajuts socials a les famílies “només seran per famílies amb una renda màxima de 8.000€ anuals, una xifra inferior a l’equivalent a l’anualitat del salari mínim interprofessional”.

Granados ha denunciat que amb aquesta retallada “no tindran accés ni les famílies vulnerables, ni les de la classe treballadora. Només tindran accés les que, malauradament, ja estan en una situació d’exclusió i que ja estan en circuits de serveis socials”, i ha volgut destacar que “aquest fet va en detriment de la major part de la ciutadania d’aquest país i especialment les famílies de classe treballadora i persones aturades, ja que tindran més dificultats per evitar acostar-se al llindar de la pobresa”.

“El pressupost del Govern de CiU, que segons ells són el partit partidari de la natalitat i els ajuts a les famílies, focalitzen les retallades socials en serveis i prestacions a infants”, ha dit Granados, que ha recordat que “el Departament de Benestar i Família és el més castigat dels que donen serveis bàsics amb una retallada de més del 10%, el que signifiquen 194M€ menys per polítiques socials”.

La diputada del PSC ha criticat durament que “amb la meitat del que s’ha deixat de recaptar per la supressió de l’impost de successions es podrien pagar totes aquestes ajudes que ara es retallen”, i ha especificat que si, a més, s’endureix l’accés a la renda mínima d’inserció i es retallen fins a un 50% ajudes molt necessàries com les beques menjadors, transport escolar i ajuts a l’estudi, “un cop més torna a focalitzar els ajustos en infants i nens de famílies treballadores, que són els que fins ara hi accedien”.

La diputada socialista ha assegurat que “amb aquests pressupostos les famílies amb menys recursos veuran reduïda fins en un 20% la seva renda anual disponible”, una reducció que considera que farà molt difícil “que moltes més famílies puguin arribar a final de mes”.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#13 valeri torres, bna, 10/06/2011 - 17:14

Si s'ha arribat a aquesta lamentable situació de desgavell economic, els unics culpables en son els socialistes del PSC, amb l'ajuda dels pobrets d'ERC; tots junts una panda d'ineptes, irresponsables i aprofitats. I encara tenen la "barra" de voler donar consells. Fora per sempre mes.

#9 Guillem de Varòic, Varòic, 08/06/2011 - 15:37

Donç estem de molta sort amb CiU, els P$OEcialistes que no volen que ens paguin els 1.450 M€ que ens deuen, a sobre, per boca dels seus ministres volen que es retalli EL DOBLE!!!. Us ho podeu imaginar que CiU fes el que li demanen els P$OEcialistes?.

#8 Albert, Barcelona, 08/06/2011 - 15:16

I s'incrementaran el numero de casos de colera, verola, sifilis, tornarà la lepra i de les fonts ja no rajarà aigua mai més......això si....amb l'impost de successions tot s'arreglaria i no hi hauria crisis.....quanta demagogia!!!!

#7 Bacus, Sort, 08/06/2011 - 15:01

A més de ser mals guanyadors (amb trampa) ho heu demostrat dues legislatures sou mals perdedors per tant només puc dir: PERDEU-VOS !

#6 Miquel, BCN, 08/06/2011 - 14:05

Doncs els 25 vegetals del PSOE de Catalunya van votar a Madrit contra el 1.450 milions d'euros que reclamava la Generalitat, a part de no fer res per aturar l'Espoli Fiscal espanyol contra Catalunya. Queixar-se, havent fet això, és cinisme superlatiu.