Publicitat
Política · 7 de Març de 2012. 19:03h.

El PSC diu que la llei ja preveu ensenyament en castellà

Els socialistes també s'obren a incloure l'anglès a la immersió

El PSC diu que la llei ja preveu ensenyament en castellà

Font contesta la premsa després de la reunió amb Rigau

Daniel Font, diputat del PSC, ha afirmat que a Catalunya ja es pot rebre ensenyament en castellà. Font, que ha estat el representant dels socialistes a la reunió organitzada per la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, per fer pinya davant una possible sentència negativa del TSJC, ha dit que "s'ha fet ensenyament individualitzat als alumnes que ho han demanat, de manera que es pugui assegurar la demanada de la família".

"Això ja està previst així i s'ha anat fent així. Potser es dirà que s'hauria de fer millor o d'una manera més institucionalitzada, però nosaltres creiem que l'actual sistema garanteix aquests drets minoritaris de les persones que ho demanen i que s'han d'atendre amb la mateixa diligència que l'ensenyament general", ha afegit.

El socialista també ha comentat que "reitero que estem davant d'una política d'ensenyament de llengües que no és estable, que necessàriament no ha de ser estable, ha de ser dinàmica i l'hem de saber governar i fer evolucionar i adaptar en funció de que els objectius que ens marquem funcionin o no funcionin".

D'altra banda, Font ha assegurat que "tothom sap que alguns governs es plantegen introduir al sistema educatiu una tercera llengua reglada. Pel que fa a Catalunya estaríem parlant d'aprendre català i castellà perfectament, i aprendre l'anglès".  "La immersió lingüística és plenament vigent, no hi ha motiu per canviar-la i assegura el ple coneixement de les llengües", ha insistit.

Per la seva banda, Anna Simó, diputada d'ERC, ha assegurat després de la trobada amb Rigau que "ens hem reunit els que representem més del 84% dels diputats, que estem a favor d'aquest model lingüístic. A partir d’aquí qualsevol qüestió depèn del Parlament i del Govern que són poder legislatiu i poder executiu, i el poder judicial en qualsevol cas el que ha de fer és interpretar les lleis i no canviar-les". "Hi ha un consens polític i social en favor del model d’escola catalana i de la immersió lingüística", ha afegit.

Dolors Camats, diputada d'ICV, ha dit que "podem demostrar avui i demà que a Catalunya hi ha una unitat política i social al voltant del model d'escola catalana". "Hem vingut a una reunió de treball per parlar sobre una sentència que finalment no ha arribat, ens hi haurem de posar quan la tinguem, però de moment l'únic que podem fer és esperar que avali el model que tenim", ha explicat.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#5 Juan, Barcelona, 08/03/2012 - 08:28

¡Muy bien PSC! Aléjate todavía más de tu electorado, mayoritariamente castellanoparlante y a favor de la eliminación de la imposición lingüística del catalán en las escuelas. Ya verás qué buenos resultados vais a seguir obteniendo.Después os preguntaréis por qué la gente no os vota.Seguid así.

#4 Santi, Mataró, 08/03/2012 - 08:19

PSC causante directo junto con CIU de los despilfarros millonarios en tonterías identitarias.Así estamos ahora los ciudadanos catalanes, en la puñetera miseria.Es increible, se pide cumplir la ley lógica de paridad de las dos lengua de uso real en Cataluña y el PSC quiere seguir vetando una de ellas

#3 Rut, Barcelona, 07/03/2012 - 20:59

Això demostra lo antidemocràtics que son els espanyols ara falta saber si "y" continuarà sent griega, la "b" be i la "v" uve, de totes maneres gràcies tripartit sense la vostre col·laboració el PP no hagués pogut anar tan depresa.

#2 -emilio, a, 07/03/2012 - 20:29

los catalanistas buscan prestigiar el catalan haciendo que sea la lengua exclusiva de Administracion catalana. Con el castellano en cambio pretenden se vincule con la lengua de las barriadas perifericas, de las carceles, de los poligonos industriales, de la gente de clase baja y sin cultura....

#2.1 elnuma, bcn, 07/03/2012 - 21:55

Para el PSC el castellano se aprende en la calle,igual que se aprendia el catalán durante el franquismo.

#1 johan, josa de cadi, 07/03/2012 - 20:13

Què digui a quina escola el castellà es llengua vehicular con el català. MENTIDERS, TRAïDORS als vostres votants. El desert serà molt llarg per vosaltres...