Publicitat
Política · 4 de Juny de 2012. 16:10h.

El PSC dóna suport ara a la consulta promoguda pels sindicats

Navarro, cinc mesos més tard, es mostra favorable a fer un referèndum sobre les retallades

El PSC dóna suport ara a la consulta promoguda pels sindicats

Navarro, durant la roda de premsa

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha anunciat ara que el seu partit donarà suport a la consulta popular sobre les retallades que volen promoure els sindicats. El passat 4 de gener CCOO i UGT van reclamar al Parlament la convocatòria d'un referèndum sobre les retallades socials i van enviar cartes a les formacions per demanar el seu suport.

El PSC, cinc dies més tard, el passat 9 de gener, després de la reunió amb els líders dels dos sindicats majoritaris, no veia del tot clar la celebració de la consulta, però ara, tal com ha confirmat Navarro, aposta per donar suport a la iniciativa.

"Al costat del dèficit fiscal, veiem que hi ha un dèficit social molt important. No només es tracta de quants diners volem, sinó per què els volem, i veiem amb preocupació que el dèficit social ha augmentat en un any i mig de govern de CiU, que hem retrocedit cinc anys en despesa social", ha assegurat el primer secretari aquest dilluns.

Davant d'aquesta "situació tan greu en què els ciutadans ens exigeixen unitat i consens per obtenir el pacte fiscal, però també el pacte social", Navarro ha anunciat el suport del PSC als sindicats "que demanen una consulta contra la política de retallades".

En roda de premsa a la seu central del PSC després de la reunió del Secretariat del partit, el primer secretari ha assegurat que "volem forçar el Govern a impulsar el pacte social, l’èxit de la consulta s’ha de traduir en un pacte social amb sindicats, empresaris i sectors del país que vulguin acordar i establir aquesta defensa del model social".

En aquest context ha situat la proposta socialista de reforma de la RMI, "perquè hi va haver una reforma del Govern que ha deixat fora moltes famílies, i és imprescindible que les famílies que ho passen pitjor tinguin una cobertura de RMI". "Perquè s’usen els recursos? Han d’afavorir el model social que sempre hem defensat", ha assenyalat.

Pere Navarro ha explicat que ja ha parlat amb els líders dels sindicats. Josep Maria Álvarez i Joan Carles Gallego, i que "en els propers dies veurem com aquest suport del PSC es concreta pel que fa a la proposta de consulta per defensar el nostre model social".

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 joan, manresa, 04/06/2012 - 17:15

El Casal,17,10 h.---Clar,axó sénten molt fácil.,el Sr.Rubalcava pase are al atac.,i mana als seus "lacayos" a moure ficha..,i ya tenim al Sr." Buffón"fen el saltimbanqui..,i pensant "el maestro ha vist la llum..."..,i ya pensan que axó pot ser unaltre Grecia..,i las esquerras poden treure el pit

#2 José, Terrassa, 04/06/2012 - 17:01

Navarro , un titére más de la política catalana,
si gestiona el partido igual que ha gestionado la inmigración en la ciudad de la que "es alcalde "
oficialmente ,por que en realidad el alcalde en funciones con cuatro votos es el teniente de alcalde y lider de Iniciativa y Verds

#1 Ramon A., Sant Cugat del Valles, 04/06/2012 - 16:20

Navarro, avui blanc dema negre i pasat gris.
Ja es hora que sapigueu el que voleu a Can PSOE-psc.
En nota la visita de la Carmen........., pasan llista.