Publicitat
Política · 19 de Desembre de 2008. 20:14h.

El PSC enyora Miquel Roca

Montilla posa com a exemple l'exportaveu a Madrid enfront el "fariseisme" de Mas

El PSC enyora Miquel Roca

Zaragoza es mira Castells durant les jornades parlamentàries del PSC

El primer secretari del PSC, José Montilla, ha aprofitat les jornades parlamentàries del PSC -amb diputats i senadors- per a posar com a exemple Miquel Roca, líder de CiU a Madrid durant els 80 i 90, enfront l'actual president de CDC, Artur Mas. Montilla ha recordat que "l'any 93 hi havia una crisi econòmica i un govern socialista en minoria", però que CiU va donar als Pressuspostos Generals de l'Estat. "Els arguments de Miquel Roca eren que si CiU s'hagués sumat a la devolució dels Pressupostos hagués provocat inestabilitat política", ha afegit.

"No pretenguin els dirigents d'ara disfressar les coses: la CiU de llavors tenia més sentit polític, més sentit d'estat, més lleialtat", ha insistit. Segons el líder socialista, "hi ha motla gent que no reconeix en Convergència la força política i responsable que ha contribuït en algunes etapes a la governabilitat d'Espanya".

Montilla, sense esmentar-los, també ha repartit per a totes les forces polítques que han vetat els Pressupostos de l'Estat en referència previsiblement no només a CiU, sinó també a ERC i ICV. "Alguns -ha manifestat- s'haurien deixat perdre per tacticisme un sentit de responsabilitat tan gran com el seu sentit de país". "Per algunes forces polítiques tot és tacticisme i fariseisme", ha reiterat alhora que les ha acusat de tenir un "patriotisme de cartró-perdra".

Pel que fa al finançament, José Motilla ha destacat que "no hi ha cap novetat" i que "·estem negociant" amb "voluntat d'arribar a un acord i crec que aquesta voluntat la tenen també els membres del Govern espanyol".

Publicitat
Publicitat

25 Comentaris

Publicitat
#25 Ramon, Barcelona, 21/12/2008 - 00:11

Per ser un gran polític és absolutament imprescindible pertànyer a un partit nacionalista. Per ser un polític estàndard o dolent, també.

#24 Eduard, Castelldefels, 20/12/2008 - 22:49

Juan (Barna)
Donç, ja veus,el dia que es va presentar a unes eleccions a Espanya no va treure ni un escó.Usar a Roca i a altres per a desprestigiar l'actual direcció de CDC és miserable.Mas ha guanyat totes les eleccions.Ni PSC ni ERC: CDC i Mas.O no?

#23 Juan, Barna, 20/12/2008 - 21:53

Todos los que conocen al Sr. MIquel Roca, le atribuyen grandes cualidades humanas y políticas. Lo anormal, a mi entender, es que esté (o estaba, no lo sé) en un partido nacionalista, eso me cuesta entenderlo por contradictorio.

#22 Camelot, Barcelona-Gracia, 20/12/2008 - 19:26

Com gosa l'incapaç del Montilla parlar d'en Roca si ni de lluny li arriba a la sola de la sabata? Hauria d'abaixar el cap i mantenir un silenci respectuos, ell que es la mediocritat i la grisor en persona.

#21 amoscaciques, girona, 20/12/2008 - 14:36

Jordi Pujol ja es va encarregar de q Miquel Roca no li fes ombra.
Podríem dir q Roca encarnava l´essència més moderada i menys nacionalista de CDC...el seu tarannà m recordava una mica al de Josep Piqué. Mas,no li arribes ni a la sola de les sabates.