Publicitat
Política · 14 de Juny de 2010. 17:02h.

El PSC es fa un embolic amb el burca

Promou la prohibició a Lleida i Barcelona, però no al Vendrell

El PSC es fa un embolic amb el burca

Una turista amb niqab a Barcelona el passat mes d'octubre. Foto: e-notícies

El PSC manté la seva tesi que no s'ha de tirar endavant cap regulació general sobre l'ús del burca i el niqab, peces que rebutja de pla, però respecta la "autonomia local" dels ajuntaments que aposten per prohibir aquestes peces als espais municipals. Però de moment, ja hi ha tres ajuntaments que l'han prohibit (Lleida, El Vendrell i Barcelona). En aquests tres casos, els socialistes catalans s'han mostrat favorables a la prohibició a Lleida i Barcelona, però no al Vendrell.

És més, el primer secretari del PSC i president de la Generalitat, José Montilla, tampoc s'ha decantat per cap de les dues postures. S'ha mostrat contrari a l'ús del mocador integral, però considera que "no és un problema que es visqui a Catalunya". La flexibilitat del PSC i del primer secretari del partit arriba a tal punt que no ha marcat cap postura de partit als regidors socialistes, ja que considera que "el que faci cadascú en el seu ajuntament és cosa seva".

A Lleida, primer municipi en prohibir-lo, la tinent d'alcalde de Lleida, la socialista Marta Camps, va justificar el vot del PSC a favor de la prohibició perquè "no estem per aquest fals progressisme de l'esquerra" en al·lusió a les crítiques d'ICV, que hi va votar en contra, tot i formar govern amb el PSC al consistori de la capital del Segrià.

En canvi, al Vendrell, la segona ciutat catalana que el prohibeix; els set regidors del PSC van abandonar la sala just abans de debatre's la moció. "la realitat xenòfoba d'aquí ens condiciona", va dir el portaveu socialista, Josep Lluís Pascual.

Aquesta actitud no concorda amb la que es va defensar a Lleida ni tampoc amb la de Barcelona, on l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, signarà de "manera imminent" un decret per prohibir l'accés i l'ús en equipaments municipals burca, nicab o amb la cara tapada de manera que no pugui identificar la persona "per motius de seguretat".

A més, el PSC, que governa amb ERC a Tarragona, lidera aquesta moció. I fins i tot l'alcaldessa socialista de Cunit i senadora per Entesa Catalana de Progrés, Judit Alberich, portarà al Senat el debat sobre la prohibició de l'burca i el niqab en els espais municipals. Alberich sosté que "el problema existeix, el debat està al carrer i no només no ho podem obviar sinó que cal superar abans que esclati el conflicte".

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 TONI de CIUDADANOS, BARCELONA, 14/06/2010 - 21:20

Hay que legislarlo por Parlamento Nacional. Lo demás son parches que no arreglan nada. Pero nuestros políticos progres no escarmientan, permitiendo la formación de guetos, no haciendo respetar las leyes y demás normas. Aprender lo que pasa en Francia

#3 Esther, BCN, 14/06/2010 - 19:22

Dídac, no estem parlant de Diagonal A, B o C. És una mica més profund tot plegat, no?

#2 Dídac, Girona, 14/06/2010 - 18:19

Si en un partit tots voten el mateix el critiqueu per manca de coherència i d'autonomia. Si en un partit es vota diferent el critiqueu perquè no hi ha una ordre general. A veure si us aclariu.

#1 Pep, Totosa, 14/06/2010 - 17:50

Com sempre, la resposta més intel.ligent la del Montilla. És com si digués com que la tortura no s\'aplica a Catalunya, no cal prohibir-la o comdemnar-la. Sí senyor: això és ser progressista.