Publicitat
Política · 18 de Gener de 2010. 20:04h.

El PSC es fa un embolic amb la immigració

Montilla i Iceta emeten missatges contradictoris sobre la polèmica de Vic

El PSC es fa un embolic amb la immigració

Montilla, amb Iceta

La proposta de l'equip de govern municipal de Vic, format per CiU, PSC i ERC, de negar l'empadronament a immigrants que no puguin demostrar que la seva residència a territori espanyol és legal, ha creat divisions internes al PSC, fins al punt que els missatges sobre aquesta qüestió difosos aquest dilluns per Montilla i pel viceprimer secretari i portaveu del partit, Miquel Iceta, resulten contradictoris.

El primer secretari del PSC i president de la Generalitat, José Montilla, ha mostrat en Catalunya Ràdio comprensió cap a la iniciativa municipal de Vic. Montilla ha dit que les polítiques d'immigració d'aquest Ajuntament han estat en els últims anys "modèliques i satisfactòries", i ha criticat "el discurs bonista" de "aquells que normalment tenen poca relació amb la immigració".

Posteriorment, Montilla ha participat en la reunió dels dilluns de la comissió executiva del partit. Tot indica que en aquesta reunió les coses no han anat en la línia que defensa el primer secretari, perquè el portaveu, Iceta, ha estat molt contundent contra la iniciativa de l'Ajuntament de Vic en la roda de premsa que ha protagonitzat després de la reunió.

Les paraules d'Iceta estan en una estratègia absolutament contradictòria amb la línia marcada per Montilla: "És impresentable que avui, amb una situació de dificultats econòmiques, vulguem exigir requisits que no eren exigibles en moments en què no hi havia crisi", ha dit Iceta, que també ha parlat de "manca d'humanisme".

A més, la comissió executiva ha decidit donar ordres als seus regidors a Vic perquè s'oposin als nous criteris que el consistori vol introduir al padró, de manera que s'impedeixi l'empadronament a immigrants sense documentació legal.

És a dir, que la posició que Montilla havia mantingut sobre aquesta qüestió a primera hora, durant les seves declaracions radiofòniques, no és, ni molt menys, la posició que ha decidit adoptar la comissió executiva del partit, amb assistència del mateix Montilla.

Tampoc es pot oblidar que un altre dirigent del PSC, Celestino Corbacho, que a més és ministre del Treball al Govern de José Luis Rodríguez Zapatero, va qualificar fa  alguns dies de "il·legal" la iniciativa de l'equip municipal de govern de Vic

Corbacho fins i tot va parlar d'eventuals responsabilitats judicials: "Amb la llei a la mà", va dir, "un ajuntament no pot impedir l'empadronament de les persones que compleixen els requisits". Va afegir que considera la mesura "il·legal", i que "pot derivar en responsabilitats a qui ho faci".

Les discrepàncies de Montilla no es refereixen només al seu partit, el PSC, perquè quan parla del "discurs bonista" sobre inimigración, podria sentir-se al·ludida la vicepresidenta primera del Govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, i fins i tot el president i secretari general del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 Ana Luna Roja, Barcelona, 19/01/2010 - 08:09

Patético ICETA, patético el desorden en el PSC. ANGLADA los vuelve locos. Hasta Garzón intenta frenar a ANGLADA, pero ANGLADA es como el agua: sigue inexorable e imparable su curso. Sacará 13 diputados porque PxC=ORDEN.

#7 TONI de CIUDADANOS, BARCELONA, 19/01/2010 - 00:18

Los antiguos feudos izquierdistas de Francia, son el vivero de votos de Lepen. La demagogia ha conseguido que las clases trabajadoras pierdan sus derechos en favor de los emigrantes y se deterioren los servicios, poniéndolos en contra. Aquí pasa lo mismo

#6 Tià, Paisos Catalans, 18/01/2010 - 22:35

Senyors,ara veig que sabeu més que els entesos en lleis.Suposo que us veieu perdent la cadira i mamella,i per si de cas ja us busqueu feina:falsificars passaports i visats,i a cobrar los ben cars.Heu fet que moltes famílies vagin a la merda.VERGONYA

#5 Tià, Paisos Catalans, 18/01/2010 - 22:28

Srs.del PSOE:anys enrera ja se advertia de fets així;vostès continuen posant més llenya al foc.Molta gent,catalans i espanyols,estan al atur i a vostés no els importa,ja tenen els pretoria per a la jubilació(exili)ja que Anglada també us fotará fora.

#4 Josep, Vic, 18/01/2010 - 21:54

El PSC és un partit que viu de la imigració, de fet no serien res sense ella. Com no eren res abans de la invasió de castellans dels 50 i 60. Tanmateix es troben que aquets primers imigrants són els més reticents a la nova imigració.