Política · 4 de Setembre de 2012. 12:37h.

El PSC es posa les piles

Els canvis arriben en el moment més baix per a Mas des que CiU és al Govern

El PSC es posa les piles

Nadal, amb Navarro i Sabaté

Els canvis al PSC pretenen enfortir la tasca d'oposició en un moment de feblesa de CiU per les conseqüències del rescat i la incertesa sobre el pacte fiscal. El propi Pere Navarro, va admetre en la seva roda de premsa de dilluns, que fins ara no havien estat una alternativa de govern a la federació nacionalista. "Una altra forma de governar és possible", va afirmar.

Navarro s'ha reunit aquest matí amb el grup parlamentari informar de la seva decisió que suposa la designació com a nou president del GPS del diputat per Tarragona Xavier Sabaté en substitució de Joaquim Nadal, que assumirà la vicepresidència de la Mesa de la cambra catalana. Pel que fa al fins ara vicepresident Higini Clotas, Navarro l’ha proposat per presidir la comissió d’Afers Institucionals, que el primer secretari socialista ha qualificat com “la que té més pes polític al Parlament de Catalunya”.

Per la seva banda, el fins ara portaveu del PSC, Jaume Collboni, assumirà també la tasca del fins ara portaveu del Grup Parlamentari, Miquel Iceta. A més, les diputades Rocío Martínez-Sampere, Eva Granados i Montserrat Capdevila seran a partir d’ara les portaveus adjuntes del GPS.

Navarro també va insistir ahir que “és l’hora d’un canvi de rumb davant dels nous temps polítics i les dificultats que està travessant el país”. “Comença una nova etapa –ha dit Navarro- i l’inici del nou curs polític era el moment adient per efectuar aquests canvis”.

El camí, tanmateix, no serà fàcil: el PSC ha de passar ara pel tràmit de les primàries -que sovint degenera en guerres internes- amb, en principi, diversos aspirants com Àngel Ros, Joan Ignasi Elena, Montserrat Tura i previsiblement el propi Pere Navarro.

A més, les eleccions toquen el novembre del 2014, però segons com vagin les negociacions del pacte fiscal no està descartat un avançament que, sectors de CDC, ja situen a la primavera de l'any vinent.


Nadal, Navarro i Iceta

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#11 emric, Barcelona, 04/09/2012 - 16:13

Per fi! ara queda ABSOLUTAMENT clar quina és la tendència política del E-Noticies. Ho sospitava de fa temps, ara ha quedat aclarit......

#10 ramon, barcelona-c, 04/09/2012 - 15:49

La realitat del psc mostra la inconsistencia del poble català , son primer socialistes ESPANYOLS , " anda ya " i després catalans ,aixó no passa a cap país de veritat del mon , ni França ,ni Alemania .............ni Croacia ni etc.

#9 ramon, barcelona-c, 04/09/2012 - 15:37

De quines piles parléu ?? Siguem seriosos rentat de cara com a molt i piles res PSOE .

#8 Genis, berga, 04/09/2012 - 15:01

el partits espanyolistes han de desapareixer

#7 Marc, Sant Just, 04/09/2012 - 13:46

Perduts els vots del sector català, ara toca no perdre vots cap el PP i mantenir l'electorat.
Però estratègies com pretendre un "moment de feblesa de CiU" fan riure, i el seu retrocés, sembla, seguirà el seu curs.
Que facin plans en vistes a una Catalunya independent, que la resta son pals de cec.