Publicitat
Política · 2 de Juliol de 2015. 08:11h.

El PSC es retira definitivament del procés

Iceta planteja una reforma constitucional abans que una consulta legal i acordada

El PSC es retira definitivament del procés

Miquel Iceta

El PSC ha aparcat la celebració d'una consulta sobiranista legal i acordada amb l'Estat en l'esborrany del programa electoral que ha elaborat per a les eleccions del 27-S, i aposta per convocar un referèndum per validar una reforma de la Constitució en sentit federal que resolgui el "conflicte" català.

El líder del PSC i candidat a la presidència de la Generalitat, Miquel Iceta, va presentar l'esborrany del programa electoral del seu partit de cara a les catalanes del 27 de setembre, un programa obert a les aportacions que puguin fer els ciutadans i les diferents entitats , abans que el text final sigui ratificat al Consell Nacional de finals de juliol. No inclou la consulta legal amb l'Estat

L'esborrany del programa electoral per al 27-S, A diferència del que va presentar el 2012, no inclou en aquesta ocasió una consulta legal i acordada amb l'Estat, i advoca en canvi per celebrar un referèndum perquè els ciutadans es pronunciïn sobre un nou acord entre Catalunya i la resta d'Espanya, a través d'una reforma federal de la Carta Magna.

El líder del PSC ha assenyalat que el que ha "canviat" per abandonar la consulta sobiranista legal i acordada ha estat el procés participatiu del passat 9 de novembre, en el qual molta gent va optar per la independència, però no va ser la "majoria": "Volem comprovar si una majoria validaria un nou acord de Catalunya amb la resta d'Espanya", ha argumentat el líder del PSC.

Iceta ha augurat que amb les dues cites electorals, les catalanes i les generals, es produirà el canvi necessari perquè en la pròxima legislatura a nivell nacional pugui abordar la reforma de la Constitució, en la qual el PP "ja no tindrà la força suficient" per al seu "bloqueig", mentre que socialistes, Podem i fins i tot Ciutadans contemplen la seva revisió.

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#15 Manolo, Barcelona, 03/07/2015 - 12:13

Creo que en este país donde nuestros dirigentes han perdido el seny por no conectar con la ciudadanía, se empiezan a aclarar las cosas
Más es de derechas como el PP pero quiere gobernar tapando sus presuntas corrupciones
ERC es de izquierdas pero tapa a CD para seguir en el Proces
IU ya es Podemos

#14 1234, barcelona, 02/07/2015 - 19:00

si,
i del progrès
i de la transparencia
i de la llibertat
i de la igualtat
i de la democracia
i de la vida politica
i dels interessos dels ciutadans
i de la regeneració
...
ah no, que de tot això ja estaven retirats.

esperem que ara que el PSC desapareix definitivament del tot ho faci elegantment.

#13 de tot!, manlleu, 02/07/2015 - 17:28

Això! que vagi al retiro! que amb la gent que li queda no omple ni un taxi

#12 ramon, barcelona-c, 02/07/2015 - 17:14

Aixo vol dir qie les.seves enquestes diuen coses que no els agradan !!!

#11 laika, bcn, 02/07/2015 - 15:52

Es un mandao!