Política · 22 d'Abril de 2014. 18:20h.

El PSC 'exculpa' Narcís Serra de l'esfondrament de Catalunya Caixa

La diputada Alicia Romero al·lega que els presidents de les entitats "eren honorífics"

El PSC 'exculpa' Narcís Serra de l'esfondrament de Catalunya Caixa

Una imatge de la diputada del PSC al Parlament, Alicia Romero

La diputada del PSC al Parlament de Catalunya, Alicia Romero, ha exculpat l’expresident de Caixa Catalunya, Narcís Serra, i exdirigent socialista, de la situació creada a l’entitat financera en afirmar que els presidents de les caixes eren càrrecs “honorífics”.

“Els presidents de les caixes catalanes tal com era la llei no tenien competències a les caixes, tenien un paper honorífic, un paper més aviat presidencialista que no pas una altra cosa”, ha apuntat.

La diputada socialista ha dit que Serra “tindrà responsabilitat com a president, però en qualsevol cas qui tenia el gruix de les competències i de la direcció de Caixa Catalunya en aquest cas eren els directors generals i els equips directius”, recordant que presidir l’entitat de 2005 a 2010, quan es va incorporar el director general Adolf Todó, que està imputat juntament amb Serra i 50 consellers més pel cas de l’increment dels salaris de l’equip directiu.  

Romero ha assegurat que “no tinc cap interès a defensar Narcís Serra” i ha afirmat que “nosaltres fem crítica de com s’han gestionat les coses a Catalunya Caixa”, però ha assenyalat que durant la seva etapa de president “es van començar a prendre mesures per canviar l’estratègia de la política de riscos en el sector immobiliari”. “El que ha passat a les caixes catalanes té múltiples responsables, segurament en graus diferents”, ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#21 Domènec, Lleida, 24/04/2014 - 12:26

Collons amb l'honorífic! I quan es diu que cobraven per aquesta gestió honorífica? Sembla que amb l'honor de dirigir una institució hom se sent rescabalat de la seva dedicació, però resulta que no. Que lo d'honorífic resta molt bé, diu molt, però lo que interessava és la setmanada,

#20 Eduard Punxet, Reus, 23/04/2014 - 13:50

I aquests "trolls", què cobren per defensar allò indefensable?

#19 joan, bdn, 23/04/2014 - 10:52

A veure, quan criticàvem perquè crobava més de 200.000 deia que era perquè feia funcions executives i ara que només era honorífic... en què quedem?

#18 laila, bcn, 23/04/2014 - 08:43

I cobraven amb dinerets del Monopoly no?

#17 PEP, VIC, 23/04/2014 - 08:16

El sou no devia pas ser honorífics...