Publicitat
Política · 22 de Desembre de 2010. 09:17h.

"El PSC ha de ser un partit català, i res més"

Ernest Maragall vol "recuperar l'empenta creativa i el catalanisme explícit del 1999"

"El PSC ha de ser un partit català, i res més"

Ernest Maragall, sol, en la primera reunió parlamentaria del PSC

El conseller d'Educació en funcions i membre de l'executiva del PSC, Ernest Maragall, ha afirmat que el PSC ha de "ser un partit català, i res més. Un partit Gulliver. Reanimat. D'amples fronteres. Que des dels seus valors i principis, que comparteix amb altres partits socialistes, busca el recolzament de la majoria, ofereix iniciatives i respostes en tots els camps, començant pel de la crisi econòmica. I que actua lliurement i decidida en tots els àmbits on ostenta la representació dels ciutadans i de les ciutadanes de Catalunya".

En un article a El Periódico, el conseller rebutja "ser un partit jurídicament independent però subordinat políticament, refugiat en un digne municipalisme i sense veu ni presència pròpia allà on es prenen les decisions transcendents per a la nostra societat. Un PSC reduït en el seu àmbit d'actuació visible, lil·liputenc, en la capacitat de prendre decisions en nom de Catalunya, empetitit en la seva presència i representació social i territorial".

En aquest sentit, Maragall manifesta que "dit d'una altra manera: acceptem com a definició un PSC alineat amb les idees, imatges i propostes que ens han dut els pitjors resultats mai obtinguts? O bé ens apleguem per recuperar l'empenta creativa i el catalanisme explícit que el 1999 ens va atorgar el màxim grau de confiança obtingut en unes eleccions catalanes? Com és obvi, el meu propòsit és el de treballar des d'avui mateix per l'opció més ambiciosa, al costat dels ciutadans i les ciutadanes, tants i tantes, que comparteixen raons i criteris i mostren la voluntat de fer-los guanyadors".

Per últim, considera que el futur congrés del PSC "no té cap altre interès que el de formalitzar en termes de direcció orgànica el que en gran mesura hem escrit i aprovat ja en les resolucions programàtiques -programa marc, programa electoral- però que no hem explicat ni convertit en acció i decisió política. En suma: la recuperació de la coherència entre la declaració i l'actuació".

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#15 pepe, castelldefels, 22/12/2010 - 21:34

Los maragalls y toda la vasca nacionalista han estado viviendo y abusando de la etiqueta socialista desde 1978 pero ahora, cautiva y desarmada la clase obrera y alcanzados los últimos objetivos los del régimen (psC, CiU, ERC, Iniciativa), quieren enterrar definitivamente el proyecto socialista

#14 Al carrer, collons !, Barcelona, 22/12/2010 - 15:37

Ara oi? Ara que us hem fotut al carrer. Ara que no pinteu res. A cagar a la vía !

#13 Anna, Cerdanyola del Vallès, 22/12/2010 - 14:57

Si el PSC vol tenir alguna credibilitat a Catalunya, s'hauria d'independitzar del PSOE.

Mentres el PSC sigui un partit subordinat a Madrid i amb dosis d'espanyolisme light que s'oblidin de ser el primer parti de Catalunya.

#12 Raquel, El Masnou, 22/12/2010 - 12:54

Si el PSC es fa català, perdrà tot l'electorat del PSOE que passaran a votar a PP i C?s. L'única avantatge de que els partits espanyols es presentin aquí, es que a Espanya estan enfrontats i a Catalunya (de moment) dividits.

#11 pepe, andorra, 22/12/2010 - 12:16

jua,jua, ahora resulta q Largo Caballero, Azaña, Prieto etc, no eran de izquierdas por sentirse españoles. Gero, tus profesores te mienten todos los dias, hazte a la idea y bucea en la historia de la piel de toro, de la cual cataluña forma parte, te guste o no.