Publicitat
Política · 15 de Novembre de 2009. 18:14h.

El PSC ha posat traves a la nova llei electoral

Fins al canvi de parer de José Montilla

El PSC ha posat traves a la nova llei electoral

Declaracions de Montilla el 22 de juny d'aquest any

El PSC ha posat traves a la nova Llei Electoral de Catalunya fins el canvi d'opinió del president de la Generalitat i primer secretari del partit, José Montilla. Montilla, en efecte, va afirmar dimecres passat a TV3: "Espero que siguem capaços d'avançar i arribar a un acord". Prèviament, havia instat el grup parlamentari del PSC a iniciar els treballs per aprovar la llei, si fos possible, aquesta mateixa legislatura.

Però fins aleshores el PSC s'havia mostrat reticent conscient de la dificultat de tirar endavant en un any, a més el darrer any de la legislatura, una llei sobre la que no hi ha hagut consens durant 30 anys. La reforma de la Llei Electoral necessita, com a mínim, d'un acord entre PSC i CiU, perquè segons el nou Estatut cal dos terços de la cambra.

La mostra sobre les reticències del PSC és que el partit -i la resta de forces del tripartit: ERC i ICV- no van signar fins el passat 6 d'octubre la petició de CiU per a la creació d'una ponència parlamentària conjunta "per a l'elaboració d'una proposició de llei electoral" malgrat que la pròpia cambra va aprovar-ho el passat 16 de juliol.

El Parlament va manifestar aleshores "la necessitat d’impulsar una proposició de llei electoral", i els partis es van comprometre "a sol·licitar, en el pròxim període de sessions, la creació d’una ponència conjunta" sobre la llei.

El mateix José Montilla va manifestar el passat 22 de junio que "el més convenient» seria abordar-la al començament de la legislatura". També es va referir a la falta de "consens" necessari per tirar-la endavant -dos terços de l'hemicicle-.

El portaveu del PSC, Miquel Iceta, també va manifestar el passat mes de juny que no hi ha temps, que no és hora d'abordar la llei quan tan sols falta un any perquè el Parlament sigui dissolt. Iceta va dir que considera que la complexitat de la llei obliga a iniciar els treballs "a principi de la legislatura. Sóc una mica escèptic en aquesta qüestió", va afegir, abans de subratllar que les posicions dels diferents partits estan "molt allunyades".

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat