Política · 29 de Juliol de 2021. 21:01h.

El PSC i els Comuns no es mullen

S'abstenen en l'aprovació del decret que cobreix les fiances del Tribunal de Comptes

El PSC i els Comuns no es mullen

El Parlament ha validat aquest dijous el fons creat pel Govern per cobrir les fiances que reclama el Tribunal de Comptes als exalts càrrecs de la Generalitat per la promoció exterior del procés. El PSC i els Comuns s'han abstingut, els grups independentistes hi han votat a favor i PP, Vox i C's hi han votat en contra.

El president del grup parlamentari dels Socialistes, Salvador Illa, no ha estat l'encarregat d'intervenir durant la sessió al Parlament. Ho ha fet la portaveu del PSC, Alícia Romero, que ha reconegut que el dictamen de Consell de Garanties deixa resolts els dubtes del PSC sobre la legalitat del fons. "El Govern posa de manifest la seva voluntat de fer les coses bé, tot i els errors comesos en tota aquesta tramitació", ha declarat Romero durant el seu discurs.

Tot i l'aprovació del decret -que es tramitarà com a projecte de llei- el Tribunal de Comptes encara ha de decidir si accepta que les fiances s'abonin mitjançant el fons. A més la Fiscalia investiga si és legal el paper de l'Institut Català de Finances com avalador i el TSJC estudia les denúncies que s'han posat contra el president Pere Aragonès i els consellers Jaume Giró i Laura Vilagrà per impulsar la iniciativa.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#15 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 30/07/2021 - 16:03

El Partido Separatista Confirmado del CriminalIlla solo actúa en consecuencia. Más tontos los que le votan pensando que es lo que no es.

#14 Un cop mes RETRATATS, Barcelona, 30/07/2021 - 12:53

EQUIDISTATS COM SEMPRE

Que maco es voler AGRADAR A TOTHOM
Que maco es NO carcar perfil propi
Que maca es l'AMBIGUETAT

Com sempre i un cop mes "EL TONTO UTIL"

#13 Ramat de xais, Girona, 30/07/2021 - 11:11

Tot plegat es tracta d'una ensarronada rera altra, la República dels 8 segons encara compta amb pancartes als ponts de carretera (som República), tot va començar amb els estatuts "cepillados", seguits del Procès y declaració de república de fireta, ara seguim amb el robatori de diner públic per pagar deutes fiscals personals. Una maravella!

#12 recordad 6 y 7 de septiembre, secesionismo es fascismo, 30/07/2021 - 10:16

el PSC siempre ha sido el mamporrero sumiso del fascismo catalanista radical

#11 Perico, Matadepera, 30/07/2021 - 10:11

Ésta es la "oposición" a los desmanes de los lazis desde la administración que va a ejercer el jefe de la "oposición" y sus cuates. No esperen más. Tampoco era previsible otra cosa siendo el PSC parte de la teórica "oposición": otra cesión de votos al nacionalismo, la enésima traición a los votantes (bastante tontos por cierto).