Publicitat
Política · 9 de Novembre de 2008. 20:40h.

El PSC i La Vanguardia fan les paus a dos anys de les eleccions

Del "no pararé hasta joderte" a disset emissores en frequència modulada

El PSC i La Vanguardia fan les paus a dos anys de les eleccions

José Zaragoza, del PSC, amb José Antich, director de La Vanguardia

El PSC i el grup Godó han fet les paus -a dos anys de les eleccions- després del famós incident en el que l'aleshores director de comunicació de Presidència, Toni Bolaño, li va dir al redactor en cap de política, Jordi Barbeta, allò de "no pararé hasta joderte". El Consell de l'Audiovisual de Catatalunya (CAC) acaba d'atorgar al grup Godó tres noves freqüències d'FM que s'afegien a les catorze que ja tenia i que significa un total de disset.

La concessió permetrà consolidar definitivament RAC-1 com a cadena de ràdio alternativa a Catalunya Ràdio perquè ara cobrirà tot el territori. L'atorgament a l'empresa Ràdiocat XXI es produeix a més mentre el grupo Zeta no n'ha aconseguit cap i fins i tot la Ser n'ha perdut cinc.

La decisió ha estat acollida amb malestar tant a Zeta com a Prisa, considerats tradicionalment més propers als socialistes. El Periódico titulava dissabte, l'endemà de saber-se la notícia, que "El CAC s'estrena amb polèmica al beneficiar dos grups de ràdio" i El País que "El CAC genera malestar al otorgar 83 emisoras de FM".

El CAC és, en teoria, un organisme independent dels partits tot i que estan elegits pel Parlament i d'acord amb la representació parlamentària de cada força política. La concessió de freqüències, la primera que fa en la seva història, ha estat amb vuit vots a favor i dues abstencions: sense el vot favorable dels membres escollits a proposta de CiU i del PSC no hagués estat possible.

Els membres del CAC escollits a proposta del PSC són el president, Josep Maria Carbonell, -exdiputat al Parlament-, Rafael Jorba i Elisenda Maret. A proposta de CiU, els també exdiputats Josep Micaló, Josep Pont, Esteve Orriols i Domènec Sesmilo. A proposta d'ERC, Santiago Ramentol, ex alt càrrec. A proposta d'ICV Dolors Comas d'Argemir, exdiputada. I a proposta del PP el periodista Fernando Rodríguez Madero.

Llistat d'emissores concedides

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 Dani, LLeida, 10/11/2008 - 12:51

La cope no es una radio,es una secta i qui l'escolta pot acabar dintre d'ella al loro!!!!!

#7 ganxet, reus, 10/11/2008 - 11:32

El tripartit de la mateixa politica mediatica, com la que ten ia el partit nazi.

#6 gsfdhd, Lleida, 10/11/2008 - 10:03

senzillament, tanquen les emisores contraries al tripartit, tanquen la cope, tanquen punto radio... això es nazisme pur i dur. On és la llibertat d'expresió?
on és la democràcia?
ni Hitler ho hagués fet millor.

#5 Antonio, LLeida, 10/11/2008 - 10:01

Montilla ja va atacar durament a la COPE quan era Ministre d'Indústria. Ara la tanquen a Lleida i GIrona. Alguna relació entre amdós fets?.

#4 Fernando, Lleida, 10/11/2008 - 09:58

Antonio, la diputada del PSC Tere Cunillera no esperis que defensi la llibertat abans que el seu partit al qual la COPE treu les vergonyes al sol.J. Losantos sempre li ha fet nosa perquè explica el que ella no vol que se sàpigui. Recordes la corrupció?.