Publicitat
Política · 19 de Juny de 2021. 12:42h.

El PSC insisteix amb els indults malgrat els menyspreus

Pere Aragonès se'n va anar a Waterloo el dia que veni Pedro Sánchez i el Govern no anirà a l'acte del Liceu

El PSC insisteix amb els indults malgrat els menyspreus

El PSC insisteix amb els indults als dirigents independentistes condemnats malgrat tots els lletjos que ha rebut fins ara el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, no va assistir divendres al sopar inaugural de les jornades del Cercle d'Economia i ja ha anunciat que dilluns que ve ni ell ni cap conseller anirà a l'acte del Liceu a favor de la mesura de gràcia.

El Partit Socialista s'ha bolcat a favor d'indultar els dirigents independentistes condemnats pels fets del procés durant el consell nacional del partit que ha tingut lloc aquest dissabte. El ministre de Política Territorial, Miquel Iceta i el líder del PSC Salvador Illa han defensat la mesura de gràcia i s'han mostrat convençuts dels beneficis que reportarà per al futur de la política catalana.

L'exlíder del PSC i ministre de Política Territorial, Miquel Iceta, ha valorat la mesura de gràcia argumentant que són d'"utilitat pública", que "el PSC sempre ha defensat el retorn de la política" i que pretenen "desfer un camí d'errors en que no vam tenir res a veure". "Sempre, sempre, sempre, primer el país, després el partit" ha reivindicat.

Iceta ha elogiat la mesura de gràcia assegurant que "ara estem en temps d'indults, de perdó i de concòrdia" i per fer possible "el retorn de la política i fer possible el diàleg". Iceta també ha defensat el "federalisme" davant "l'immobilisme" i la "ruptura". "La nostra obligació és servir la utilitat pública, perquè ho són, perquè són mesures que dirigides a persones concretes que beneficien el conjunt de la societat, per això són d'utilitat pública" ha defensat.

"Hem de respectar qui no ho veu clar, hem de respectar totes les sensibilitats i totes les opinions, però hem de convèncer molta i molta gent que el PSC sempre ha defensat el retorn de la política. La nostra obligació com a polítics és ser d'utilitat pública. Estem intentant desfer un camí d'errors en què no vam tenir res a veure, però que vam advertir dels seus efectes", ha dit. "Estem més interessats a assenyalar camins de futur que a fer interpretacions retrospectives del que va passar" ha indicat Iceta.

El líder del PSC, Salvador Illa, ha afirmat que els indults "són un gest de generositat" i que no s'han de considerar "ni una victòria ni una derrota de ningú". Illa ha qualificat la mesura de gràcia d'"impuls a la concòrdia i de valentia política".

L'exministre de Sanitat ha pronosticat que "s'obre un nou temps" i ha defensat "la unitat civil" del poble català que defensa el PSC davant del que ha considerat "la derrota de la via de la discòrdia".

"S'ha demostrat la derrota de la via de la discòrdia. A Catalunya estan avançant els milloradors i estan retrocedint els empitjoradors, en paraules de Raimon Obiols. Guanya el retrobament, el diàleg i la concòrdia" ha celebrat.

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#14 David, Santa Margarita de Montbui , 20/06/2021 - 16:07

Bien quedas, no saben ni lo que hacen, pero con tal de decepcionar al no separatista hace todo lo posible como Montilla, Zapatero, Felipe González etc.

#13 Pepe, Andorra, 20/06/2021 - 01:27

Conociendo como son, opino, q no afirmó, q puede q haya habido un gigantesco cambio de cromos económico, pq no hay otra explicación a tanta miopía política. Las malas lenguas, le llaman soborno.

#12 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 19/06/2021 - 22:14

El Partido Separatista Camuflado en su prusés de convertirse en Partido Separatista Confirmado.

#11 recordad 6 y 7 de septiembre , No secesionista represaliado , 19/06/2021 - 17:29

El grado de humillación al que están dispuestos los dirigentes del PSC para satisfacer a sus Amos secesionistas no tiene límites

#11.1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 19/06/2021 - 22:15

No te confundas, no son "sus Amos", ellos son también esos Amos.

#11.2 recordad 6 y 7 de septiembre , No secesionista represaliado , 20/06/2021 - 09:43

En verdad son esa burguesía ultra catalanista pero que quiere ir de progue y urbana respecto a la burguesía ultra catalanista más retrógrada y rural que representa ERC, pero en el fondo ambos partidos beben del concepto de catalanismo segregacioninsta y supremacista de Convergencia y su alma mater Pujolone

#10 Pepe, Barcelona, 19/06/2021 - 16:33

PSC (Partit Superacomplexat de Catalunya)

#10.1 Peoe, Andorra, 20/06/2021 - 01:25

PSC. Partido de los señoritos de cataluna