Publicitat
Política · 12 d'Abril de 2013. 19:56h.

El PSC insisteix que la consulta ha de ser legal

Navarro referma que s'ha de "negociar amb el president Rajoy"

El PSC insisteix que la consulta ha de ser legal

Navarro, en un acte aquest divendres

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha afirmat avui en relació a la primera reunió del Consell de la Transició Nacional que “no sabem per què el Govern, CiU i ERC, diuen que el poble ha de decidir, si ells ja han decidit, i han decidit independència, i evidentment, en aquest camí el PSC no hi serà”.

“En aquest consell de Transició Nacional, els mateixos partits del Govern que diuen que volen una consulta ja han decidit quin és el resultat d’aquesta consulta. I el resultat d’aquesta consulta, per a ells, és la independència”, ha afegit.

Pere Navarro ha assenyalat que “tenim el màxim respecte per a les persones que el composen, però les funcions d’aquest consell haurien d’arribar en el moment que els ciutadans en una consulta diguin si realment volen o no volen la independència".

"Avui no deixa de ser un insult als ciutadans de Catalunya, en aquest país que té milers i milers d’aturats i afectats pels desnonaments o les preferents, que es demani a aquest consell que faci un esforç per imaginar-se com seria la Catalunya independent”, ha afegit.

“El que volem és que es faci un esforç per imaginar-nos com serà una Catalunya amb més persones treballant, com serà una Catalunya en què tothom pugui tenir una oportunitat. Aquest esforç, malauradament, aquest Govern i el seu soci, ERC, no l’estan fent”, ha indicat.

El primer secretari del PSC ha recordat que “el president Mas té el mandat de 104 diputats de negociar la consulta amb el president Rajoy. Per tant, que no s’entretingui fent tantes comissions, que no s’entretingui fent tantes reunions, i que es reuneixi més amb el senyor Rajoy per veure si és possible una consulta acordada de manera legal, i també per negociar un nou sistema de finançament per a Catalunya, que és el que més necessitem”. “Trobem a faltar l’impuls per negociar aquests recursos”, ha dit.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#8 Gerard, Barna, 15/04/2013 - 10:43

La consulta serà legal. La qüestió és segons quina legalitat. Per mi la legalitat supra-estatal és molt més legítima que la caduca i cada dia menys democràtica legalitat espanyola.

#7 vramoneda, Sentmenat, 13/04/2013 - 08:43

Hi ha cap nació al món, que s'hagi alliberat del opressor segons les seves lleis, per ser estat?

#6 feraferotge, reus, 13/04/2013 - 02:24

El Sr. Navarro es fa trampes jugant al solitari. Fa fàstic el cinisme amb que ho tergiversa tot. Aquest partit ha deixat de ser socialista i democràtic. La única legalitat que necessitem per fer la consulta és la que sorgeixi del nostre Parlament i això és el que haurà de respectar, li agradi o no.

#6.1 Jordi, Sant Just, 13/04/2013 - 10:25

Una administració local com per exemple el municipi de Girona pot declarar la seva independència i convertir-se en estat?
És clar que no.
Igualment una administració regional com és la Generalitat no pot fer RÉS absolut que no estigui estrictament dins les seves competències.

#5 PJ, BCN, 13/04/2013 - 01:09

Suposo que per aqui la gent es prou inteligent per entendre que MAI pot ser legal una acció ciutadana, digali com volguis, que preten el trencament de l'Estat Espanyol. I es que pel que se, mentres a Madrid es pensen que estan de caxondeig, els sobiranistes van a TOTES TOTES.

#4 Font Cuitora, La Llacuna, 12/04/2013 - 23:40

Com pot ser que una persona que es digui d'esquerres sigui contraria a l'independència del seu país ?
Això ofén l'intel.ligència, el sentit comú i la moral.