Publicitat
Política · 27 d'Abril de 2020. 11:34h.

El PSC intenta retenir l'alcaldia de Badalona

Malgrat la polèmica per Àlex Pastor

El PSC intenta retenir l'alcaldia de Badalona

El PSC de Badalona ha fet oficial la seva voluntat d'intentar retenir l'alcaldia en el ple d'investidura que s'ha de celebrar en les pròximes setmanes, per la renúncia del fins ara alcalde, Àlex Pastor, després que fos detingut pels Mossos d'Esquadra per conduir begut, saltar-se el confinament i agredir els agents. L'elegit pels socialistes per l'alcaldia és l'actual quart tinent d'alcalde i mà dreta de pastor, Rubén Guijarro, i l'executiva local del partit ratificarà avui la decisió presa pel grup municipal.

Guijarro ha defensat que el PSC és l'únic grup capaç de vertebrar els "extrems" i teixir complicitats i consensos entre Xavier Garcia Albiol i Dolors Sabater per fer un govern d'unitat dels 27 regidors: "Tenim un paper central que ens atorga el lideratge d'aquest projecte". "Crec que el mateix Albiol agafava la proposta d'un govern d'unitat i ens reclamava als socialistes que convencéssim els altres grups", ha assenyalat.

Pel que fa a les altres candidatures sorgides des de la renúncia de Pastor, Guijarro ha afirmat que "estan pensant més en la revenja que en les solucions". En les darreres eleccions municipals, els socialistes van quedar en tercera posició, amb menys vots que el popular Albiol i que Sabater, que es presentava en la candidatura La Badalona Valenta.

L'alcaldia, ocupada ara de forma accidental per Aïda Llauradó (Badalona En Comú Podem), va quedar lliure després que Pastor dimitís després de ser detingut per atemptat contra l'autoritat i conduir amb símptomes d'embriaguesa. Després de conèixer els fets protagonitzats pel ja exalcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol (PP) i Dolors Sabater (Guanyem Badalona en Comú) van presentar la seva intenció de rellevar Pastor en el càrrec d'alcalde.

El passat dijous 23 d'abril, Guanyem Badalona, ERC i JxCat van exigir al PSC que negociï la formació d'un nou govern "democràtic i progressista" a l'Ajuntament de Badalona liderat per l'exalcaldessa Dolors Sabater, que va ser desallotjada pels mateixos socialistes l'any 2018 a través d'una moció de censura recolzada llavors pel PP i Ciutadans.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#3 Juan Jose García, Cunit, 27/04/2020 - 17:17

Con la que está cayendo..Quien no pille una nómina del Ayuntamiento,igual tiene que matarse a trabajar!
Y la de alcalde no está mal (PSC,for ever)

#2 Tarraco, Tarraco, 27/04/2020 - 13:58

Lo logico es que en estos casos gobierne la lista mas votada. Establecer una segunda vuelta en las elecciones municipales sería lo más adecuado.

#2.1 Ribes, Hospitalet, Tabàrnia, 27/04/2020 - 15:32

No está contemplado en la ley, pero en este caso de Badalona en que la inestabilidad es la que gobierna la ciudad en la última década, todos los partidos deberían dar un paso atrás y dejar que García Albiol sea alcalde.

#1 Sergi, BCN, 27/04/2020 - 12:10

Lo del PSC es vergonzos, que se disuelvan, es un partido que no sirve absolutamente para nada.

#1.1 botifler1914, waterpus, 27/04/2020 - 12:30

Como que no?
Son unos porculeros perfectos.