Publicitat
Política · 25 d'Agost de 2008. 17:45h.

El PSC no garanteix el suport al PSOE amb els pressupostos

Zaragoza retreu a CiU els insults a ZP i diu que un pacte "com el que van fer Mas i Zaplana" ja estaria tancat

El PSC no garanteix el suport al PSOE amb els pressupostos

José Zaragoza

El secretari d'organització del PSC, José Zaragoza, ha expressat el ple suport dels socialistes catalans “a l'estratègia del Govern de Catalunya de fer una negociació del finançament ferma i contundent però educada” perquè “has de tenir una actitud positiva si vols arribar a acords”. “Catalunya necessita un bon acord; un acord com el que van fer CiU i PP el podríem haver fet fa temps, però ara tenim un president ferm i educat que defensa els interessos de Catalunya”, ha afegit. D'altra banda, Zaragoza no ha garantit el suport del PSC als pressupostos generals de l'estat espanyol. "Jo no puc garantir res. Jo sóc el secretari d'organització del PSC. Estem convençuts que arribarem a un acord sobre el finançament perquè Catalunya necessita un acord, però Espanya també. Però no hem parlat del tema dels pressupostos, perquè no estem en aquesta discussió", ha explicat.

A la roda de premsa posterior a la Comissió Executiva del PSC, Zaragoza ha considerat que “no és una discussió sobre diners, sinó sobre recursos per fer front a necessitats bàsiques com la sanitat i l´educació”. Segons el secretari d´Organització, “el sistema de finançament pactat pel senyor Mas amb Zaplana el 2001 no ens permet cobrir aquestes necessitats” i ha assegurat que “no creiem adequat, com ha fet el senyor Homs, insultar l´altra part negociadora” , en referència als seus comentaris sobre el president del Govern.

“Els governs de Catalunya i Espanya volen arribar a acords –ha explicat Zaragoza– perquè s´ha de reformar el sistema de finançament”. En aquest sentit, ha recordat que “l´actual model és el que ens van vendre com a definitiu que van pactar CiU i PP, fins al punt que el senyor Mas va dir que no calia parlar més de diners sinó de sentiments”. Un altre exemple, ha afegit, és que “Mas va dir el 2001 que Pasqual Maragall no pintava res; en canvi ara el govern treballa per mantenir la unitat dels partits” .

Zaragoza creu que “mentre alguns busquen l´escenificació d´un conflicte, Montilla és el líder que el país necessita”. “Creiem que no és amb la desqualificació ni l´insult personal quan aconsegueixes acords; els acords s'aconsegueixen des de la fermesa i de la claredat del que tu vols aconseguir” , ha dit.

José Zaragoza ha denunciat que el PP “ha iniciat una ofensiva de llengua bífida de reclamar una cosa a Catalunya i de crear crispació, una vegada més al voltant de l´Estatut i del finançament, a la resta d´Espanya”. I ha posat com a mostra “l´ofensiva que ha iniciat PP d´Andalusia contra Chaves, acusant-lo de ser el culpable que Catalunya hagi aprovat un Estatut que el permet fer la reivindicació del finançament”. “El senyor Arenas és l´home fort del PP i la persona que ha posat Sánchez-Camacho com a presidenta del PPC”, ha recordat Zaragoza, per qui “no entrarem en cap dels paranys dialèctics de confrontació” .

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 Xavier, esplugues, 26/08/2008 - 09:05

Que dieu qué votareu qué?. Apa macos, ja ens heu enganyat prou!!

#9 Julio, Barcelona, 26/08/2008 - 08:41

Sr. Zaragoza, los especialistas en insultos y mentiras son ustedes. Su especialidad mayor es la propaganda, tipico de las izquierdas comunistas.

#8 Lluis, Catalunya, 25/08/2008 - 21:56

hehehe hihihi hohoho huhuhuhu vols que et digui que és el que votareu? no fa falta, oi maco? de res

#7 dolors, Mont-roig del camp, 25/08/2008 - 20:12

Ja,Ja,Ja, quin riure Sr. Zaragoza, que el PSC defensara Catalunya? Ja,Ja,ja.
I els votants del PSC a Catalunya, on son?
Que surtin al carrer a demanar lleialtat als 25 diputats catalans, lleialtat a Catalunya, es Clar!!
PSC=PSOE!!!!! Qui paga, mana!!

#6 Francesc, Barcelona, 25/08/2008 - 19:42

Deu ser veritat que tothom te por al poder del Jose Zaragoza. Fins i tot els d'e-noticies li publiquen exhaustivament les seves declaracions i li posen la millor foto que han trobat.