Publicitat
Política · 24 de Gener de 2013. 12:19h.

El PSC no sap què fer amb els díscols

Pot sancionar-los econòmicament, obrir-los expedient o expulsar-los del grup

El PSC no sap què fer amb els díscols

Imatge d'arxiu d'una executiva del PSC. Foto: PSC

El portaveu del grup parlamentari del socialistes catalans, Maurici Lucena, ha anunciat que la formació estudiarà a la pròxima executiva si sanciona els cinc diputats que van trencar la disciplina de vot.

En declaracions a El Món a Rac-1, ha expressat que "no sé què farà el PSC amb els 5 diputats. Ho decidirà l'executiva, i en la pròxima reunió del grup parlamentari". "No sé si serà una sanció greu", ha afegit.

Per tant, segons estableix aquest reglament; Marina Geli, Àngel Ros, Rocío Martínez-Sampere, Joan Ignasi Elena i Núria Ventura s'enfronten a una multa econòmica d'uns centenars d'euros o, fins i tot,  a la possibilitat de ser expedientats o expulsats del grup als diputats díscols.

En aquest sentit, Lucena ha dit que "tots els partits tenen els seus codis interns. Hi ha un menú de sancions en funció de si s'arriba tard, si no està dins de la disciplina de vot".

Finalment, el diputat socialista ha apuntat que "depèn de la gradació. Hi ha sancions. Ahir era una votació molt trascendent. Quan es produeixi la reunió es tindrà present la transcendència de la gradació".

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#7 despertaferro, l´h, 25/01/2013 - 19:54

Que se vayan a la p.... calle ya estamos hartos de submarinos estelados inflitrados ademas si el psc dejara de hacer lo contrario que le pide su electorado recuperarian 9 diputados de c´s de una tacada y se quitarian a las manzanas podridas ademas en ERC o ICV estarian como en casa.

#6 xucamulla, Girona, 24/01/2013 - 22:17

Aquesta no és una democràcia real, sempre que un partit pugui obligar a un representant votat pel poble a fer-li fer el que vulguin els partits, NO ÉS DEMOCRÀCIA.

#5 xucaulla, Girona, 24/01/2013 - 22:15

En una democracia normal, el que es fa és simple, a la reunió dels parlamentaris, es dicuteix que poden fer, i s'intenta des de la direcció del partit, que els discols entenguin la seva postura. I si no poden, dons els deixen votar el que en conciencia vulguin. Com a DEMOCRÀCIES REALS no com aquesta

#4 BEJOTA, bcn, 24/01/2013 - 18:23

Es una buena noticia que los submarinos independentistas en el PSOE-PSC se desenmascares y se vayan.La gente vota al PSOE de Cataluña.Hay otras opciones que las de engañar a la gente

#3 spanish, Madrid, 24/01/2013 - 16:16

pues expulsarlos y pedir que dejen el escaño, sino lo dejan al mixto

#3.1 sandra, bcn, 24/01/2013 - 17:41

eso que los expulsen y al grupo mixto con las CUP almenos ahi podran votar libremente