Publicitat
Política · 2 de Maig de 2010. 13:30h.

El PSC només es desmarcarà del PSOE al Senat

CiU portarà al Congrés la renovació del Tribunal Constitucional

El PSC només es desmarcarà del PSOE al Senat

Diputats del PSC a Madrid a començament de la legislatura

El president de la Generalitat, José Montilla, rep aquest dilluns els representants de l'Entesa Catalana de Progrés, que agrupa els senadors del tripartit, per analitzar la forma de plantejar al Senat la petició del Parlament de Catalunya sobre el desbloqueig de l'Estatut al Tribunal Constitucional. De moment, el front comú català només es planteja a la cambra alta.

Tanmateix, l'acord entre el tripartit -ERC no va signar el document però va votar a favor- i CiU podria ser també plantejat posteriorment al Congrés. En concret, CiU ja ha expressat la seva intenció de portar aquesta qüestió a la cambra baixa.

L'objectiu de CiU és que els 25 diputats del PSC al Congrés s'hagin de definir entre votar a favor de la resolució del Parlament o votar en contra, és a dir, en el mateix sentit que el PSOE.

Per això, en les negociacions per pactar el document aprovat pel Parlament, CiU va exigir -i va aconseguir- que s'introduís la possibilitat de plantejar la iniciativa no només al Senat.

Al Senat, els socialistes no tenen aquest problema, perquè els seus senadors formen grup amb els d'ERC i ICV, i no seria la primera vegada que voten en sentit diferent dels senadors del PSOE.

No obstant això, al Congrés dels diputats del PSC estan al grup del PSOE, i una divisió en les votacions trencaria de forma pública la disciplina de vot del grup, un fet que causaria un gran dany polític al PSOE.

Per això, Artur Mas vol que, al marge del que es faci al Senat, l'acord del Parlament es porti al Congrés. Així, obligaria als diputats del PSC a definir-se.

En el cas que els diputats del PSC votessin amb el PSOE, CiU podria acusar els socialistes catalans de donar prioritat als interessos del socialisme espanyol en contra de Catalunya. És a dir, podrien acusar-los de dependre d'un partit espanyol.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 sulfuro sulfuro, Barcelona, 03/05/2010 - 16:44

El PSC está haciendo una política de patch work
Para el que no lo sepa es eso que se hace cosiendo guiñapos de distintos colores.
Colores los que les van a salir cuando lleguen las elecciones y sus votantes naturales se saquen la espina de tanta traición

#7 Català de terra endins, Terra endins, 03/05/2010 - 10:53

El que ha de fer Catalunya és votar massivament en clau nacionalista, per posar tota aquesta gent espanyolista en el seu lloc, és a dir: reduïts als seus feus de l'àrea metropolitana. Catalunya és molt més que el Barcelonès o el Baix Llobregat.

#6 Joan, Baix Llobregat, 03/05/2010 - 10:51

Doncs jo votaré en Carretero, que és l'únic que planteja una solució contundent a l'etern problema entre Catalunya i Espanya. N'estic fins els collons, francament, de ser espanyol a la força, de pagar impostos sense parar i de resultar insultat.

#5 Kropotkin, Vic, 03/05/2010 - 07:24

Lo que tendría que hacer el PSC es hablar en el Senado solo en aranés Jua, jua, jua,... Vaya pandilla de chupopteros inútiles y derrochadores. ¿Estos individuos son la izquierda de Cataluña? Yo votaré Ciutadans, el unico partido de izquierdas.

#4 Carles, Barcelona, 03/05/2010 - 06:19

Els qui van votar ciutadans perquè era una opció de centre-dònut espanyolista podran proclamar que encertaven. Ciutadans s'ha associat a l'espanyolisme més biliós i anticatalà per gaudir els elogis madrilenys. Mai ha pogut enganyar. Ni sociates ni Cs