Publicitat
Política · 20 d'Octubre de 2010. 09:11h.

El PSC perd pistonada a Madrid abans del 28-N

Zapatero prescindeix de Corbacho, manté Chacón i ascendeix Pajín a ministra de Sanitat

El PSC perd pistonada a Madrid abans del 28-N

Zapatero, amb Montilla i Hereu, a la Festa de la Rosa

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, està ultimant una remodelació del seu govern, que tindria com a principal canvi l'ascens d'Alfredo Pérez Rubalcaba, que assumiria la vicepresidència primera i es convertiria en el portaveu del govern. Quan falta un any i mig per a les properes eleccions estatals i després de la derrota de Trinidad Jiménez a les primàries del PSOE a Madrid, Zapatero tirarà endavant una sèrie de canvis que també passarien per la incorporació de Valeriano Gómez com a Ministre de Treball i de Leire Pajín a la cartera de Sanitat. Aquestes decisions deixen fora de l'executiu María Teresa Fernández de la Vega i Miguel Ángel Moratinos.

Segons informen diferents mitjans, recollits per l'ACN, el president espanyol està acabant de definir una remodelació del seu govern que podria anunciar aquest dimecres mateix. Segons aquesta decisió, Alfredo Pérez Rubalcaba es convertiria en l'home fort de Zapatero, al capdavant de la vicepresidència primera del govern, a la vegada que en seria portaveu i mantindria la cartera d'Interior.

Així, és molt probable que María Teresa Fernández de la Vega abandoni el govern de Madrid, igual que Miguel Ángel Moratinos, que cediria la cartera d'Exteriors a Trinidad Jiménez . Al seu torn, aquesta abandonaria el Ministeri de Sanitat per donar pas a Leire Pajín, que entraria així al govern de Zapatero.

Una altra de les principals novetats seria la incorporació de Valeriano Gómez, que ocuparà el Ministeri de Treball, una cartera que deixaria Celestino Corbacho per incorporar-se a la candidatura del PSC a les eleccions catalanes. Gómez és economista de l'Institut Universitari i d'Investigació Ortega i Gasset i exsecretari general de Treball. El PSC es quedaria així amb un únic ministeri abans de les eleccions del 28-N: Defensa (Carme Chacón).

Entre les novetats, també hi hauria Ramón Jaúregui, que ocuparia el Ministeri de Presidència, fins ara a càrrec de María Teresa Fernández de la Vega. A més, Rosa Aguilar podria entrar al Ministeri de Medi Ambient en substitució d'Elena Espinosa.

A més, el president del govern espanyol podria haver decidit liquidar els ministeris d'Igualtat i Habitatge, és a dir que Bibiana Aído i Beatriz Corredor també abandonarien el govern de Madrid.

Zapatero comunicarà tots aquests canvis al Rei Joan Carles aquest dimecres a les 12 del migdia, i la Moncloa dóna per bones la majoria dels canvis informats.

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#18 reagrupa't, Lleida, 20/10/2010 - 19:18

quina mania de posar PSC quan de totes totes és PSOE . Em sembla que ja han llençat la tovallola i ara l'únic que faran aquests sociates és tirar merda a CiU i esquerra i fer promeses que mai no cumplirien. Aquest cop ni els palanganeros d'esquerra els podran ajudar

#17 Tet d'Estavar, Estavar, 20/10/2010 - 17:26

Si sou tant generosos de relacionar Corbachov amb poder i amb PSCatalanisme, si.
Em donala impressió que aquest home és un pelele del pode. Igual de servil de ZP que del Zorro

#16 joan, manresa, 20/10/2010 - 17:14

El Casal obre la seba finestreta desde MOROLANDINA, ( Abans Manresa).---I respirarán alleugerats,vaya pes els treuen de sobre...,are anirán mes relaxats,menys estressats..,pobrets.Pro que comptin, que tambe perden valor,serán com l'aigua de bledas,no tindrán ya ni la personalitat dolenta que ten

#15 Jep, Catalunya, 20/10/2010 - 17:10

El PSC a Madrid només compte per sumar els vots al PSOE, com una ofrena de regal en homenatge a les bufetades que els infringeixen. Jo crec que els mal anomenats socialistes catalans tenen una desviació greu vers el masoquisme, de primer de Psicologia.

#14 Jep, Catalunya, 20/10/2010 - 17:04

El PSC no pot perdre poder a Madrid, senzillament perquè no en té. El PSC és un partit fantasmagòric que es transforma en PSOE mentre vola en el pont aeri, com si passes a una altra dimensió, como si els aires espanyols el transmutessin màgicament. Per tant, no pot perdre poder a Madrid.