Publicitat
Política · 5 d'Agost de 2010. 16:51h.

El PSC posa Mas en el punt de mira

La direcció socialista carrega contra el líder de CiU pel cas del Palau de la Música

El PSC posa Mas en el punt de mira

Artur Mas, durant un acte de CiU

L'informe de l'Agència Tributària sobre les connexions entre l'escàndol del Palau de la Música i un presumpte finançament irregular de Convergència Democràtica ha proporcionat al PSC l'oportunitat de posar el líder de CiU, Artur Mas, en el punt de mira. Els socialistes carreguen contra Mas en uns moments en què les enquestes preelectorals els donen uns resultats negatius.

El mateix president de la Generalitat i primer secretari del PSC, José Montilla, ha afirmat que l'informe de l'Agència Tributària confirma que hi ha "més que indicis" que CDC es va finançar irregularment, i ha recordat que això reafirma les conclusions que es van aprovar a la comissió d'investigació del Parlament sobre el cas Palau. Montilla ha lamentat que, tot i aquests fets, el partit nacionalista "no hagi donat mai les explicacions pertinents" sobre el seu finançament.

En la mateixa línia, el vicesecretari general i portaveu del partit, Miquel Iceta, ha assegurat que “l’informe diu molt clarament que hi havia un govern que adjudicava obra pública a una empresa, i que a partir d’aquestes adjudicacions feia uns donatius al Palau de la Música i que part d’aquests donatius acabaven o a la fundació de CDC o als responsables de finances de CDC. Això és una prova? Només ho pot establir un jutge. Però és un indici molt seriós”.

“Si jo fos d’Artur Mas", ha afegit, "faria una investigació pròpia. Ell està dient: 'no és veritat', i per tant, en principi hem de creure en la seva paraula. Però i si d’aquí a un temps la justícia diu que sí és veritat? Què farà? Renunciarà al seu escó? Ell ha posat la seva paraula com a penyora. Seria molt més prudent encarregar una investigació al seu partit”.

I un altre influent dirigent del partit, el diputat Joan Ferran, diu al seu bloc que "davant l’allau de notícies i exigències de què CiU doni explicacions de les seves relacions amb l’afer de Palau i Ferrovial, hem pogut constatar, amb indignació, com la reacció pública de la coalició ha estat amagar el cap sota l’ala".

Ferran fa referència a "l’ofec i la manca de valentia d’Artur Mas", i afegeix: "Sembla inversemblant que després de tants detalls i coincidències Artur Mas no hagi volgut aclarir a la llum pública que hi havia darrera de la fundació Trias Fargas, al Palau i Ferrovial. Ho sabia?

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 nuria, villalba, 06/08/2010 - 20:35

i caixaCatalunya i Narcis Serra? Perque no calleu tots d'una vegada! i feu politica i debat ideologic o no sabeu que dir fa fastic!

#9 kim, hospi, 06/08/2010 - 12:47

Joan Miquel (Barcelona); en millet va enredar a TOTS ELS POLITICS que va trovar al seu cami. I no oblidem que a Caixa Catalunya i amb el Bertu només esta enredat el PSOE(PSC).

#8 Marta, Cardedeu, 06/08/2010 - 11:33

Que ningú posi la mà al foc per CiU, que es cremarà segur.

#7 Joan Miquel, Barcelona, 06/08/2010 - 11:29

Ja està. Com sempre la culpa la té el PSC de voler desprestigiar CiU. Els convergents s'han desprestigiat sols embolicant-se amb l'"?honrat" del Millet.

#6 Kropotkin, Vic, 06/08/2010 - 11:13

33 (Catalunya): Pues si, es financiación ilegal. En Cataluña hay muchos chorizos, pero vosotros estais a la altura de los mejores... Deberiais ir todos al mismo sitio... Ya me entiendes...