Publicitat
Política · 4 de Gener de 2010. 06:56h.

El PSC prefereix ressuscitar l'àrea metropolitana

Els socialistes consideren "necessari" la seva creació "el més aviat possible"

El PSC prefereix ressuscitar l'àrea metropolitana

Alcaldes i exalcaldes del PSC en una foto d'arxiu

El PSC aposta més per recuperar l'àrea metropolitana de Barcelona -suprimida per Jordi Pujol als anys 80- que per les vegueries, una de les apostes d'Esquerra en el tram final d'aquesta legislatura. El programa marc elaborat pel partit, amb més de 700 experts, considera que "es fa necessari en particular respondre al repte de la creació, el més aviat possible, de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, per tal d’impulsar una nova articulació política i administrativa en base als criteris de simplificació de l’arquitectura administrativa actual, i aprofundiment del model metropolità".

En la seva opinió, aquesta nova entitat territorial "haurà d’estar sustentat en estratègies basades en la reciprocitat, la complementarietat, la coordinació i la creació de sinèrgies entre la ciutat de Barcelona i els municipis de l’entorn; tot garantint la cohesió social i territorial en el procés d’articulació de l’Àrea".

"Pren força, doncs -continua el document-, la necessitat d’avançar en la definició de l’espai metropolità, per descomptat el de Barcelona, referent del país, però també d’altres realitats metropolitanes o assimilables, d’escales diverses; capaç a l’hora de respectar les identitats dels diferents municipis, definir les estratègies i els objectius comuns, amb ambició de futur, i facilitat una gestió integrada i eficient dels serveis públics col.lectius"

En canvi, el PSC es mostra més tebi pel que fa a les vegueries. De fet només les esmenta -i en termes ambigus- en dues ocasions malgrat que el programa marc té més de 300 planes. La primera quan recorda que "l’Estatut d’Autonomia de Catalunya aprovat l’any 2006 preveu que l’organització territorial bàsica de Catalunya s’estructuri en municipis i vegueries".

I la segona quan parla d'"establir "els mecanismes de coordinació amb els ens locals (ajuntaments, consells comarcals, diputacions/vegueries) imprescindibles per tal d’impulsar el desplegament, l’aplicació i la gestió del planejament territorial vigent".

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 joan, manresa, 04/01/2010 - 12:20

Tenen mes morru que la truja den Jaumet de cal Porker..Tot i que ya els u han dit tot u repetirem....--Ya es veuen fora de la Generalitat i tornen a buscar un contra-poder,colla de .....,millor callar el nom.Imaginacció al poder,posarnos al segle XXI

#5 ignasi, gandesa, 04/01/2010 - 09:08

Barruts! Prou administracions, prou funcionaris, prou càrrecs de confiança, prou experts, prou robar al ciutadà!!!!!!!

#4 pere, barcelona, 04/01/2010 - 09:04

Quan perden poder han de crear noves ares d'influència i col.locació de mamons. Fora vividors i experts assessors!, amb un bon feix a la butxaca per dir el que calgui.

#3 Jordi B, BCN, 04/01/2010 - 08:03

NI Area Metropolitana, ni Vegueries, ni Diputacions, ni Consells Comarcals, PROU MENJADORES per als inutils dels partits.
En plena era de la INFORMATICA, tot això nomès serveix per a MALGASTAR DINERS, i per a que hi hagi gent amb 40 sous i moltes dietes.

#2 ALEKSANDROS, BCNBRUTA, 04/01/2010 - 07:37

UN TEXT PLE DE PARAULES BUIDES- LA ÚNICA COSA QUE CAL QUE FEU ÉS GOVERNER BÉ. RES MÉS, NO CAL CREAR MÉS ENS, MÉS INSTITUCIONS, MÉS FUNCIOARIS. ELS MANDATS PSC-ERC-IC HAN SOFERT UN AUGMENT IMPRESSIONANT DE FUNCIOARIS. PROU!!!