Publicitat
Política · 14 d'Octubre de 2008. 10:37h.

El PSC proposa suprimir 'Països Catalans' de TV3

Joan Ferran alerta que "cal ser molt curosos si volem que la unitat lingüística prosperi"

El portaveu adjunt del PSC, Joan Ferran, la recordat en declaracions a e-notícies que la terminologia 'Països Catalans' a TV3 i Catalunya Ràdio "és percebuda en alguns sectors com un intent d'un cert expansionisme". Ferran ha reconegut que "hi ha una unitat cultural lingüística de parla catalana", i per aquest motiu s'ha mostrat partidari de "ser molt curosos si el que volem és que aquesta unitat lingüística cultural prosperi".

El dirigent socialista, que ha apuntat que la denominació Països Catalans "forma part de l'ideari polític col·lectiu de cadascú", ha defensat la elaboració per part de TV3 i Catalunya Ràdio "d'un llibre d'estil on s'unifiqui la terminologia". "Govern espanyol, govern central, govern estatal... hi ha molta confusió, no només amb aquests mots, sinó amb molts d'altres", ha lamentat, per tot seguit reivindicar que "cal unificar el lèxic del llenguatge perquè sigui conceptualment correcte".

A criteri de Ferran, "el govern espanyol és el govern espanyol, el govern català és el govern català, i ens hauríem de posar d'acord sobre quin adjectiu atribuïm a cadascun d'aquests governs, i de la terminologia que fem servir per a referir-nos als ministres del govern espanyol". A tall d'exemple, ha expressat que "si parlem del ministre d'Economia parlem de Pedro Solbes, entenem que és el ministre espanyol d'Economia, no cal afegir-hi 'espanyol'". "Els ministres d'Economia d'altres països, potser sí. Però el mecanisme legal que impera en aquest Estat és que el ministre d'Economia és el senyor Solbes", ha sentenciat.

Joan Ferran, en una imatge d'arxiu
Publicitat
Publicitat

87 Comentaris

Publicitat
#87 Josu, Barcelona, 26/12/2012 - 14:02

Le han preguntado a las comunidades valenciana y balear si se consideran catalanas ?. Eso de los Paisos Catalans es puro imperialismo fascista, propio de la Edad Media.

Que yo sepa, al territorio que conforma Alemania, Austria y norte de Suiza no se le denomina "paises alemanes".

#86 Catellano, Barcelona (ESPAÑA mal que pese a algunos), 16/10/2008 - 11:46

es evidente que la terminologia que se utiliza es para dejar bien claro las aspiraciones politicas de cada grupo politico.....

No hace falta tener muchas luces ni estudios para eso.....

#85 Diem, Barcelona, 15/10/2008 - 17:04

Diem Conca o Osca com diem Londres, Nova York o Nàpols...
El País Valencià és la denominació històrica i el seu estatut recull aquest nom.El PSOE allí es diu PSPV i no PSCV... I per mi com si volen dir Bacàvia però cal un nom pels Països Catalans

#84 Jaume, BARCELONA, 15/10/2008 - 11:32

Aquesta persona incompetent li paguem per la seva feina?. Per que no es preocupa que el Sr. Solbes doni la financiació correcta a Catalunya. Tinguem una mica de dignitat sociates.

#83 Paco Que, bcn, 15/10/2008 - 11:18

Em sembla també greu dir-li País Valencià a un territori que ha aprobat un estatut en què es marca com a nom propi "Comunitat Valenciana". O que ens haguem posat burros que a Espanya digui "Lleida" i "Girona", quan nosaltres continuem dient Conca.