Publicitat
Política · 10 de Desembre de 2019. 21:36h.

El PSC qüestiona TV3

“S’ha pervertit en la defensa d'una determinada opció política”

El PSC qüestiona TV3

Vicent Sanchis, al centre de la imatge, amb Saül Gordillo i Núria Llorach

El PSC afirma que TV3 ha esdevingut una eina “d’agitació i propaganda al servei d’una determinada idea política de Catalunya”. “El consens assolit en el moment de la creació i configuració dels mitjans públics de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) fa anys que s’ha trencat”, consideren els socialistes.

“Amb la polarització el concepte de cohesió i defensa de la llengua s’ha pervertit en la defensa d’una determinada opció política. Així, TV3 i Catalunya Ràdio han esdevingut, en una part de la seva programació, instruments d’agitació i propaganda”, assegura un dels punts de la ponència que el PSC sotmetrà a votació aquest cap de setmana.

El partit reclama “uns mitjans de comunicació lliures i responsables en el marc d’una societat plural i democràtica”. “La política de comunicació dels governs, en relació amb els mitjans públics i privats, ha de ser aquella que permeti recuperar els valors democràtics d’un periodisme crític i responsable”, defensen.

Els socialistes proposen “un concurs internacional” per contractar les noves direccions de TV3 i Catalunya Ràdio. També demanen una nova Llei de Comunicació de Mitjans Audiovisual de Catalunya per reforçar “els drets del públic” com el de la “diversitat de veus” en l’àmbit “cultural i lingüístic”, així com el “dret a rebre una comunicació plural i transparent”, “dret a la separació efectiva entre la informació i la comunicació de contingut comercial i a la separació real de la informació i l’opinió”.

Pel que a les política de subvencions a mitjans privats, la formació assegura que “racionalitzarem les subvencions als mitjans de comunicació privats, sent escrupolosos amb la Llei de publicitat institucional”.

Aquestes són les mesures relacionades amb la ràdio i televisió públiques de Catalunya que proposa el document marc del PSC que es debatrà i sotmetrà a votació en el XIV congrés dels socialistes aquest cap de setmana. De moment, però, ningú ha presentat esmenes a aquests punts.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#14 Jaime, Oroso, 11/12/2019 - 23:15

¿El partido que siempre fué la chacha del independentismo? A buenas horas.

#13 gurguri, barcelona, 11/12/2019 - 21:09

Los que vivimos el franquismo, esta TV3 del independentismo nos recuerda el NO-DO.

#12 Pepón, Bcn, 11/12/2019 - 09:40

Una lengua no hace cultura. El griego antiguo sin Homero, Platón, Aristófanes, Aristarco, Euclides, Sófocles, Epicuro, Solón, Pericles, Demóstenes, Apeles, Eurípides, Píndaro, Herodoto, Hesiodo, Apolonio, Tucídides, Arquelao, Safo, Heráclito y un largo etc... no sería mucho más que el tracio o el navajo.

#11 Pepón, Bcn, 11/12/2019 - 09:34

Qué manía la de estos catalanistas con lo de la "defensa de la lengua". Dejen que la gente hable lo que les dé la gana y dejen de decirnos en qué idioma hemos de hacernos las pajillas.

#11.1 pepe, andorra, 11/12/2019 - 11:37

es q detras de la frase defensa de la lengua, pura neolengua, lo q hay es un negocio de muchisima pasta. Ademas de q es un negocio, tambien siguen el precepto de divide et impera.

#10 Demetri, Barcelona, 11/12/2019 - 09:25

S'ha de posar ordre d'una vegada a aquesta tvRes infecte. Res a dir que hi hagi un canal sectari i fantatic que es dediqui a propagar mentides i enganys i adoctrinar al ramat, pero de cap manera es pot admetre que aquesta tv sigui publica pagada amb els impostos de tots, que es muntin un canal privat i amb financiació privada, com ha de ser.