Publicitat
Política · 15 de Febrer de 2016. 15:35h.

El PSC rebutja el referèndum de Podem

Esther Niubó recorda a Pablo Iglesias que "la nostra posició és inamovible"

El PSC rebutja el referèndum de Podem

Esther Niubó

La portaveu del PSC, Esther Niubó, ha rebutjat el referèndum d'autodeterminació que exigeix Podem per pactar un govern amb el PSOE, però veu marge perquè les dues formacions trobin un punt mitjà que els permeti un acord.

"No cedirem. La nostra posició és inamovible", ha sostingut Niubó, per defensar que els socialistes catalans només estan disposats a impulsar un referèndum sobre la reforma constitucional i, en cap cas, un sobre la independència de Catalunya.

Niubó ha subratllat que "les línies vermelles no són positives" i ha apel·lat a "buscar alternatives" al referèndum independentista a través de la negociació. "Ja havia aparegut aquesta proposta com a imprescindible en algunes ocasions i, en unes altres, ja no ho era tant i quedava en un segon pla", ha recordat.

El portaveu del PSOE al Congrés, Antonio Hernando, també ha dit "no" al referèndum i ha advertit a Pablo Iglesias que ell no és el candidat a la Presidència sinó Pedro Sánchez.

Finalment, Hernando ha reconegut que ha assistit amb "perplexitat, preocupació i decepció" a les declaracions d'Iglesias qui, al seu parer, "no sap ni on està ni quin paper li correspon".

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#7 JC, Barcelona, 15/02/2016 - 23:10

Hacer una consulta no vinculante vía art. 92 CE como propone Podemos, sabiendo que, caso de salir favorable a la secesión, no habría mayoría parlamentaria en el Congreso para reformar la CE y materializarla, NO SOLUCIONA EL PROBLEMA CATALÁN SINO QUE LO AGRAVA. Bienvenidos, PSC, al sentido común.

#6 AlexB, Vic , 15/02/2016 - 21:25

Jo vull un referendum per la autodeterminacio de Llivia.

#5 Tirant, bcn, 15/02/2016 - 19:58

(Per què es talla? ... No ho entenc ...) Podemos enganya grolleramente a la gent.

#4 Tirant, bcn, 15/02/2016 - 19:56

(Se m'ha tallat el text ...) Volia acabar dient que Podemos

#3 Tirant, bcn, 15/02/2016 - 19:51

Un referèndum vinculant no és possible ni ho serà. Caldria introduir a la Constitució el "dret d'autodeterminació" de les autonomíes i això, a més de ser inèdit en les constitucions europees (i potser mundials) necessita l'aprovació de la dreta, és a dir, avui del PP. Podemos