Publicitat
Política · 23 de Desembre de 2020. 18:16h.

El PSC rebutja un 25% de classes en castellà

Els socialistes s’arrengleren amb JxCat contra “el nacionalisme espanyol”

El PSC rebutja un 25% de classes en castellà

El PSC ha votat a favor d’una proposició de JxCat a l’Ajuntament de Barcelona que “rebutja la imposició del 25% de classes en castellà al sistema educatiu català derivada de la sentencia del TSJC”. També han votat a favor ERC i BCN en comú, pel qual la proposta de JxCat ha estat aprovada.

A més de rebutjar el 25% de les classes en castellà, la proposta aprovada defensa la creació d’un “Pacte de Ciutat per la Llengua, liderat pel Govern municipal” que tindrà com a objectiu “prendre acció contra la davallada en l'ús de la llengua, i impulsar-la de nou”.

També es reclama “al Govern de l'Estat a l'aprovació d'una Llei de reconeixement de la pluralitat lingüística a Espanya que reconegui la unitat de la llengua catalana”, entre d’altres mesures.

El regidor de JxCat, Ferran Mascarell, ha considerat que “el principal impediment per normalitzar el català brolla de la política, d'un determinant nacionalisme polític i lingüístic que supura supremacisme lingüístic; brolla de la nefasta idea que mantenir Espanya unida passa per inventar guerres lingüístiques. Hi ha nacionalisme autoritari prepotent que és incapaç d'acceptar que la pluralitat lingüística és un bé democràtic que cal respectar i engrandir”.

“Seguim situats en el punt en què el nacionalisme espanyol pugna per reduir el català, dividir-lo i convertir-lo en llengua de segona, per això s'impedeix el seu ús a les institucions, al Congrés, al Parlament Europeu; per això converteixen jutges en censors, imposen el mínim del 25% a les escoles atacant el sistema d’immersió lingüística. Un nacionalisme pur i dur que no té res a veure amb la defensa del català i respecte per la llengua castellana”, ha indicat Mascarell.

Publicitat
Publicitat

91 Comentaris

Publicitat
#57 Leonor, Figueres, 25/12/2020 - 11:18

Cada dia lo tengo mas claro, vox, vox y solo vox.

#56 Luis, Barna, 25/12/2020 - 09:57

Con esos argumentos no me extraña que Vox entre con tanta fuerza en Cataluña, son mentira de principio a fin, si estamos en España así de mal es por convertir las lenguas de cada territorio como armas contra España. No poder educarte un 25% en español en España es de risa. Por eso las CCAA se han de eliminar.

#55 Facholin, Barcelona, 25/12/2020 - 01:42

Nada nuevo. Estan cumpliendo al.pie de la letra las ordenes del emperador psicopata Falcon I.

#54 VRaptor, Alicante, 25/12/2020 - 01:10

Las cosas van por el camino de la autodestrucción, no solo del PSC, sino también del PSOE, ya que ni siquiera cursa una mísera amonestación por la deriva secesionista que esta tomando, largando amarras del socialismo los partidarios de Iceta. Estos quieren chupar de la teta y sustentan cualquier teoría política que pueda acercarlos al pezón. RIPP

#53 marcos, Berga, 24/12/2020 - 18:00

VOX, será la gran sorpresa electoral el 14-F-2021 11 diputados y 330.000 votos a la hucha.