Publicitat
Política · 1 de Desembre de 2020. 14:09h.

El PSC refreda l'acord amb Units, Lliures i la Lliga

Iceta acceptaria un o dos candidats però no una coalició electoral de tu a tu

El PSC refreda l'acord amb Units, Lliures i la Lliga

El PSC ha refredat l’acord amb els partits que es diputen l’herència de CiU: Units, Lliures i la Lliga Democràtica, segons ha sabut e-notícies.  Dissabte passat va haver-hi una reunió a la seu del PSC que va acabar sense acord encara que fonts oficials del partit insisteixen que són “contactes preliminars” i que “no hi ha res tancat”. “Encara falta per a les eleccions”, han afegit.

Les declaracions que va fer el líder de la Lliga Democràtica, Josep Ramon Bosch, el passat 6 de novembre en les que proposava "un front ampli en forma de coalició" tampoc han ajudat. Les bases socialistes són reticents a un acord de tu a tu perquè consideren que aporten pocs vots.

En efecte, dels tres partits esmentats els únics que tenen representació parlamentària és Units, l’antiga Unió, en la persona de Ramon Espadaler, però va ser escollit en la llista del PSC. A les eleccions del 2015 Unió va treure 110.000 vots, però no van entrar i és un incògnita saber quants vots treurien en cas de presentar-se sols.

La força de Lliures -la formació presidida per l’exconseller convergent Antoni Fernández Teixidó- i la Lliga encara és més desconeguda perquè no s’han presentat a cap elecció. En aquest espectre polític queda Convergents -de Germà Gordó- però la seva dona de confiança, Sílvia Requena, s’ha passat a la Lliga com a secretaria general després dels problemes de l’exconseller, investigat pel 3%.

La Lliga ha reaccionat aquest matí amb un comunicat en el que admet “converses” amb el PSC i parla de “plataforma electoral àmplia”, però sense concretar. També que veu “amb bons ulls” un acord amb els socialistes, però no concreta cap acord i insisteix que la seva candidata seria la presidenta del partit, Astrid Barrio. Els socialistes s’inclinen a acceptar un o dos candidats com a molt en les seves llistes, però no una coalició electoral.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#4 Montserrat, Barcelona, 02/12/2020 - 09:32

Es lamentable que l'alternativa als sediciosos passi pels socialistes, pero aplicant el procediment d'eliminació no hi ha mes cera que la que crema. Veure l'adhesió de gent ex-unió i altres allunyats dels postulats de l'iceta,es ben trist, i tot ha estat culpa dels malefics sediciosos que han dividit en vertical la societat i enverinat el ramat

#2 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 01/12/2020 - 15:39

Igeta miente, como siempre. Necesita que sus votantes crean que no va a pactar con los Regolpistas de Ciniqueras para luego poder pactar con ellos y hacer un tripartito o trilazito.

#1 Agustino, Barcelona, 01/12/2020 - 14:36

Parásitos vividores miserables, aún no han ganado nada y ya se están repartiendo el pastel. Que suerte tienen de que el ciudadano continue siendo tan cortito y a pesar de mentira tras mentira por parte de estos sinvergüenzas de políticos, siga votando.