Publicitat
Política · 11 de Març de 2009. 22:36h.

El PSC replica Luis Herrero a Europa

Iniciativa de Maria Badia a l'Eurocambra per salvaguardar el model lingüístic de Catalunya

El PSC replica Luis Herrero a Europa

Maria Badia

El PSC ha respost a l'eurodiputat del PP al Parlament Europeu Luis Herrero, mitjançant una actuació de la secretària de Política Europea i Internacional del PSC i eurodiputada socialista, Maria Badia, que ha presentat a iniciativa pròpia una resolució per salvaguardar el model lingüístic de Catalunya, que ha estat recolzada pel Grup Liberal i dels Verds-ALE, i serà votada en la propera sessió plenària de finals del mes de març. La resolució pretén ser una alternativa a l´informe sobre el multilingüisme aprovat al Parlament Eruropeu (PE) el passat 17 de febrer a la Comissió de Cultura, per iniciativa de l'eurodiputat del PP Luis Herrero, i que, segons Badia“entra en contradicció amb el sistema d´immersió lingüística vigent a Catalunya”.

Maria Badia ha assegurat que “el text de la resolució elimina les referències introduïdes pel diputat del PP perquè vulneraven el principi de subsidiarietat i afectaven algunes de les regles sobre convivència lingüística democràticament establertes pels Estats o les comunitats autònomes competents”.

Badia ha fet aquestes declaracions després de presentar una nova resolució que ha estat signada aquest dimecres i que “demana al Consell que s´elabori un informe anual sobre el multilingüisme, afirma que l´ús de subtítols en programes de TV pot contribuir a l´aprenentatge de llengües estrangeres, i posa èmfasi en la necessitat de donar suport a l´alumnat que no rep ensenyament en la seva llengua materna, recolzant la proposta de la Comissió Europea de promoure l' aprenentatge de la llengua materna i dues més” , ha conclòs Badia.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Josep, BCN, 12/03/2009 - 13:53

Para mi Catalunya no es un cortijo. Y creo que España tampoco lo sea. Pero me gusta creer que Catalunya fuese algun dia un Estado dentro de la UE . Claro.

#1 TONI de CIUDADANOS, BARCELONA, 12/03/2009 - 13:03

Vamos que les ha venido a decir, que en nuestro cortijo, llamado Cataluña, mandamos solo los nacionalistas. Los europeos no comprenden, como les pasa al resto de españoles, la idiosincracia catalana, o sea el pundo de vista nacionalista, que es el fetén.