Publicitat
Política · 2 de Febrer de 2010. 14:05h.

El PSC ressuscita l'Àrea Metropolitana

Socialistes i republicans pacten la recuperació a canvi de les vegueries

El Govern ha aprovat finalment la Llei de Vegueries -un dels projectes estrella d'Esquerra per aquesta legislatura- després d'un estira-i-arronsa entre aquest partit i el PSC.

Montilla ha acceptat finalment tirar endavant el text -va afirmar en públic que era poc "rigorós"-, però a canvi el PSC aconsegueix la resurecció de l'àrea metropolitana, una vella reivindicació dels alcaldes des que Jordi Pujol la va suprimir per llei el 1987, amb majoria absoluta de CiU.

El president ha afirmat que la seva supressió va provocar un "marasme de les institucions metropolitanes" en al·lusió a les que van substituir -com l'ATM o altres- l'àra metropolianta.  El conseller de Governació, Jordi Ausàs, ha manifestat per la seva banda que "és una mesura de racionalitat política". També que "els consells de vegueries substituiran les diputacions provincials".

Després de les crítiques d'Artur Mas de diumenge passat, tant Montilla com Ausàs han volgut destacar que la llei "no es dedicarà a crear més administracions" i que "estalviarà recursos".

L'àrea metropolitana s'estructura en 36 municipis amb un Consell Metropolità amb un president i format pels alcaldes com a membres nats a més d'una representació on Barcelona tindrà 25 membres d'entrada.

Montilla i Ausàs, durant la roda de premsa
Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#14 Companys, Barcelona, 02/02/2010 - 22:37

Vamos la gente esta pidiendo a gritos " vaguerías " para colocar a mas amiguetes vagos del Tripartito para vivir de la sopa boba...Ya queda menos para las autonómicas tic...tac...tic...tac...

#13 Kropotkin, Vic, 02/02/2010 - 20:02

Ante la crisis, la deverdad, que se avecina, estos individuos quieren colocar bien a los pocos familiares y amiguetes que aún no están colocados. Todo por la patria...

#12 Pancracio Martínez de Bagüés, Barcelona, 02/02/2010 - 18:51

No habrá veguerías, por la sencilla razón de que las ha de aprobar el Parlamento español, y no lo hará. A principios de los ochenta se propuso comvertir a Cataluña en provincia única, proyecto bastante más sensato que el actual, pero el PSOE se opuso.

#11 llamantol, Barcelona, 02/02/2010 - 18:48

Quan els CONSELLS COMARCALS era per substituir les DIPUTACIONS, ara les VEGUERIES i etc.etc ...., i anem posant gent (però asseguda), al final no quedarà ningú per treballar de veritat

#10 Pere, BCN, 02/02/2010 - 17:44

Em dóna la sensació que de tant tacticisme han perdut la noció del significat del que fan...a veure crear més estructures no significa més càrrecs,més despesa.O,que volen una administració de fireta en plan Macomunitat.Que s'ho creuen ells.