Publicitat
Política · 9 de Febrer de 2011. 19:18h.

El PSC retreu a CiU que volia "suprimir" els 80 km/h

Puig ho considerava una "presa de pèl"

El PSC retreu a CiU que volia "suprimir" els 80 km/h

Panells de limitació de velocitat a 80km/h a l'autovia de Castelldefels

El diputat del PSC Joaquim Llena ha repescat declaracions de dirigents de CiU sobre els 80 km/h per posar en evidència, en la seva opinió, les "anades i vingudes" del nou Govern en la matèria que "ha tirat per la borda, ha dilapidat la feina pedagògica de molts anys".

"Si m’ho permet, senyor Puig, llegeixo textualment declaracions seves: «Felip Puig titlla de presa de pèl la mesura de limitar a vuitanta quilòmetres la velocitat dels vehicles per reduir la contaminació.»
 
«Mas nega que la limitació de velocitat redueixi la mortalitat i afirma que el sistema constitueix un element d’inseguretat.» 23 de novembre. «Millorarem la senyalització viària a Catalunya i suprimirem els límits actuals de vuitanta kilòmetres/hora en els accessos que tenen a la pràctica una finalitat més recaptadora que preventiva. «Suprimirem», no «flexibilitzarem»; programa de Convergència, ha insistit.

"Miri, senyor conseller, aquesta mesura ni se la va inventar l'anterior Govern ni a Catalunya hem estat els únics –Nova York, Londres, Berlin, Bordeus, en diferents maneres– i, curiosament, a tot arreu, li veuen virtuts per a evitar dues coses: una, per ajudar a reduir la contaminació", ha subratllat.

Puig ha replicat que "jo crec que les coses estan tornant al seu lloc; no només vostès, dic «les coses». Ho dic, perquè, durant tres anys, vostès aquesta flexibilització l'haguessin pogut impulsar. Els seus alcaldes ens ho han estat demanant a nosaltres, fins i tot, abans de les eleccions, per si guanyàvem, poguéssim fer-ho".

"Per coherència -ha insistit. Ho vam dir a l'any 2007 i a l'any 2008, ens hi vam oposar i vam dir que recuperaríem una gestió de la velocitat variable amb sentit comú". "La limitació indiscriminada dels 80 quilòmetres per hora. Indiscriminada, urbi et orbi, a qualsevol hora; això ha desaparegut, ja ha desaparegut", ha insistit el conseller.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat