Publicitat
Política · 19 de Desembre de 2018. 20:06h.

El PSC retreu l’independentisme “petar-se l’Estatut i la Constitució”

Iceta afirma que “van situar les institucions catalanes fora de la legalitat”

El PSC retreu l’independentisme “petar-se l’Estatut i la Constitució”

Miquel Iceta (foto: Job Vermeulen)

El PSC ha reclamat al president de la Generalitat, Quim Torra, un projecte que aglutini els dos terços del Parlament i “no el 80% d’una enquesta”. El líder dels socialistes ho ha afirmat aquest dimecres durant el monogràfic sobre els fets del 6 i 7 de setembre de 2017, on ha retret l’independentisme de “petar-se l’Estatut i la Constitució”.

“Sé que ens parla sovint del 80%, però necessitem un mínim de dos terços d'aquesta Cambra per avançar, i no el tenim”, ha assenyalat Iceta. També ha alertat que “no hi ha una solució unilateral”, perquè això significaria “situar les institucions catalanes fora de la legalitat” com va passar durant els plens de setembre de 2017.

Respecte el ple que va aprovar les Lleis de Transició nacional, Iceta ha deplorat que “de manera temerària però plenament conscient es van situar a les institucions fora de la legalitat amb fatídiques conseqüències per a l'autogovern i per a les persones pendents de judici”.

El líder del PSC ha proposat “enfortir l'autogovern de Catalunya i la federalització d'Espanya”, així com “aprofitar l’existència d’un govern espanyol dialogant i progressista per resoldre de forma acordada els temes pendents, siguin de tipus competencial, financer, cultural, o d’inversió i gestió de grans infraestructures”.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Chris, Lleida, 20/12/2018 - 08:52

Hey Iceta, que el independentismo es responsable de la ya infinidad de escraches a sedes de su partido, pero como eso se arregla con dinero público, a usted no le alarma tanto, no? A ver como de tibios serían sus discursos si cada miembro de su partido tuviera que pagar los arreglos por desperfectos en actos vandálicos. Abrazafarolas

#4 COQUETEANDO CON LOS INDEPES, Barcelona, 19/12/2018 - 22:38

Y si en vez de querer arreglar la casa del vecino
intentaras preocuparte PRIMERO POR TU CASA, EL PSC

Cuantos votantes mas, tendra que perder el PSC
para que espabilen

Los indepes NO HOS VOTARAN NUNCA

#3 Vikander , Cornellá , 19/12/2018 - 22:37

Miquel, ya tardas en "dialogar" con ellos, a ver si llegamos a un acuerdo para que revienten la constitución y el estatuto solo un poco, o al menos la mitad de lo que pensaban.

#2 @Stopseparatismo, Tabarnia , 19/12/2018 - 22:30

PSC el tonto útil del separatismo...

#1 Manolito CHAN, Futura C.A. de Barcelona. Tractoria nos roba., 19/12/2018 - 21:47

Los dos tercios del parlament son todos menos el PP y el partido más votado Cs.
Iceta, solo aparece para tender puentes con los separatistas.