Publicitat
Política · 14 de Gener de 2020. 14:10h.

El PSC salva Torra

Vota en contra de retirar-li l'escó i Pedro Sánchez diu que "és el president de Catalunya"

El PSC salva Torra

La Mesa del Parlament manté Torra com a diputat i rebutja retirar-li l'escó, amb l'aval del PSC. D'aquesta manera es rebutja retirar-li l'escó com havia demanat Ciutadans després que la Junta Electoral Provincial declarés vacant el seu lloc a la cambra catalana per complir amb la inhabilitació per part de la JEC.

Aquest dilluns, l'informe dels lletrats del Parlament va avalar la continuïtat de Torra com a diputat i president. L'organ rector de la cambra ha pres la decisió amb els vots de JxCat i ERC, que tenen majoria a la mesa, juntament amb el PSC-Units. Ciutadans ha estat l'únic grup-la resta no tenen dret a vot- en votar a favor de la seva petició.

 Pràcticament en el mateix moment que el Parlament ratificava Quim Torra, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha assegurat que "a dia d'avui el president de la Generalitat és Torra", a més d'afegir que "no tinc cap problema de reunir-me amb el president de Catalunya, perquè continua sent el president de Catalunya".

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#14 no soy nadie, barcelona, 15/01/2020 - 08:17

psc+psoe traidores

#13 Leonor, Figueres, 15/01/2020 - 06:44

Tengo que confesar que alguna vez he votado al PSC. Ahora os digo que nunca más.

#12 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 14/01/2020 - 23:27

Se me olvidaba. Con esta decisión del PSC, este partido se coloca ya abiertamente fuera de los límites de Estado de Derecho. Pero aquí no pasa nada. Que un presidente regional cesado por un tribunal siga en el cargo y que el presidente del gobierno se reúna con él, nos debe parecer normal. ¿En qué democracias pasa esto?

#11 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 14/01/2020 - 22:44

El Partido Separatista Camuflado ha hecho lo que se esperaba de él que es proteger a los delincuentes. Por algo su jefe en Madrid es un delincuente Cum fraude. "Por sus hechos los conoceréis" decía la Biblia, y por los hechos conocemos a la Igeta peonza humana, siempre separatista.

#10 Albert, BCN, 14/01/2020 - 20:55

El peor presidente de la historia en democracia de cataluña junto al peor presidente de la historia en democracia de España... que podría salir mal?