Publicitat
Política · 10 de Febrer de 2022. 13:25h.

El PSC s'apunta al 'pasteleo'

Illa només aconsegueix una quota socialista en TV3 i al CAC

El PSC s'apunta al 'pasteleo'

El líder del PSC, Salvador Illa, ha vist diluït el seu efecte inicial en la política catalana, malgrat ser inicialment la gran esperança dels socialistes per acabar amb la majoria independentista. Illa ha passat més aviat inadvertit des que va guanyar les eleccions i ha realitzat una oposició tèbia sobre Pere Aragonès, cedint inclús el protagonisme a altres formacions com ara Vox o Ciutadans.

Fins i tot va ser notícia la setmana passada després d'arribar a un acord amb els seus grans rivals electorals -ERC i Junts- per a repartir-se el poder en diferents organismes com la CCMA o el CAC, on ha pogut 'colar' diversos representants. Aquesta tarda el Parlament debatrà i votarà diverses designacions de càrrecs pendents de renovació, entre els quals els set síndics de la Sindicatura de Comptes i els cinc membres i el president del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC).

Els set candidats a síndics, proposats conjuntament pel PSC-Units, ERC i JxCat, són Miquel Salazar, Llum Rodríguez, Ferran Roquer, Josep Viñas, Manel Rodríguez, Maria Àngels Cabasés i Anna Tarrach. Els cinc candidats a membres del CAC, proposats també conjuntament pel PSC-Units, ERC i JxCat, són Xevi Xirgo, Rosa Maria Molló, Miquel Miralles, Laura Pinyol i Enric Casas. Xirgo, a més, és el candidat proposat pels mateixos grups per ser el president de l'òrgan, càrrec que també ha de votar el ple. 

Ciutadans, de fet, va posar en marxa la campanya 'Salvador del Separatisme' a les xarxes socials per "conscienciar la ciutadania del que està fent el PSC amb el vot de molts catalans constitucionalistes, que van votar els socialistes" amb l'esperança que "s'oposessin al nacionalisme, per acabar fent allò que fa sempre que és apuntalar l'hegemonia nacionalista".

Illa va ser el candidat més votat en els comicis del 14-F, però els més de 650.000 sufragis i 33 escons aconseguits no van ser suficients per enderrocar el govern independentista. De fet, ERC va obtenir els mateixos escons amb 50.000 vots menys, mentre que Junts va arribar als 32 escons.

Salvador lla, tot i això, va mostrar la seva voluntat de presentar-se a la investidura, i va demanar el suport dels Comuns per a crear una "alternativa" a l'independentisme. "Hem d'obrir una nova etapa a Catalunya i el PSC està en condicions de liderar-la", va reivindicar. El dirigent del PSC, però, va fracassar en l'intent i finalment va ser Pere Aragonès qui va ser investit president de la Generalitat després d'assolir el suport de Junts i de la CUP.

Ja resignat a mantenir-se en l'oposició, Illa va presentar el seu 'govern a l'ombra', format per quinze 'consellers' del PSC en un acte celebrat al Palau Requesens. Recuperava així la fórmula que ja va impulsar Maragall l'any 2000, quan va guanyar les eleccions en vots i va estar a l'oposició.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 10/02/2022 - 19:22

Normal ¿Alguien esperaba otra cosa del PSC? ¡Se dice Socialista pero es Succionista!

#1 Marcial Heredia, en el Circo me colé, 10/02/2022 - 14:30

El PSC no va bien. No necesita pasteleros, para ello estaba el loko de Amer. Ni galanes trasnochados encasillados en películas de José Luis López Vázquez que antojan a folclóricas. Haría falta un caradura freak, un ligón de ultramar con un cachondeo jugosito. Si al menos bebiera.