Publicitat
Política · 15 de Maig de 2013. 18:41h.

El PSC s'arrenglera amb C's i PPC contra l'ús preferent del català a l'administració

El partit al·lega que "hi ha hagut una errada en l'ordenació de la votació"

El PSC s'arrenglera amb C's i PPC contra l'ús preferent del català a l'administració

Lucena i Navarro, al Parlament, en una foto d'arxiu

El PSC ha votat amb C's i PPC en una moció presentada pel grup d'Albert Rivera, que insta a acatar les sentències del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) sobre els reglaments de les diputacions de Girona i de Lleida. 

Posteriorment, el compte de Twitter del PSC ha anunciat que "hi ha hagut una errada en l'ordenació de la votació i el PSC havia de votar no a la resolució de Ciutadans". Pur seva banda, el portaveu del partit, Jaume Collboni, ha al·legat que han votat a favor de la proposta de Ciutadans "per error".

Aquests ens proposaven l'ús preferent del català en el seu àmbit d'acció, però l'alt tribunal va anul·lar els articles que ho plasmaven. La proposta de Ciutadans, presentada aquest matí a la comissió d'Afers Institucionals, reclamava complir amb la decisió del TSJC, que va anul·lar la preferència del català en els reglaments impugnats.

La moció de Ciutadans també demanava que els arguments exhibits pel tribunal en aquests dos casos concrets també siguin aplicats a la resta d'administracions catalanes.

Els vots contraris de CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP ha tombat la proposta de Ciutadans, que ha comptat, però, amb els vots favorables del PSC i del PPC.

Publicitat
Publicitat

46 Comentaris

Publicitat
#36 El Nauxer, Viladecans, 17/05/2013 - 09:39

"tal para cual"Dios los cria y ellos se juntan" L'anticatalanisma i el seu espanyolisme, els uneix. PSC qui ens ho havia de dir????

#35 Josepó, lleida, 16/05/2013 - 20:40

Què veieu quina fila que fan? Ara ja no fan llàstima. ARA FAN FÀSTIC

#34 valeri torres, bna, 16/05/2013 - 12:46

Ja es l'enessima equivocació. Son mes ruc que fets per encàrrec. ¿I vosaltres voleu governar?. PSC a la desapació. Fora PSC per traidos, botiflers i inutils. Independencia ja.

#33 RAFA, lleida, 16/05/2013 - 12:40

Error o no, creo que el PSC tiene que empezar a mirarselo, empezando interiormente, donde hay una maraña de ordago.

#32 Kropotkin-Harto de paletos catalanistas y del PSC, Vic, 16/05/2013 - 09:49

Hasta para traicionar a la clase trabajadora son completamente inútiles. Proximas elecciones: PSC 5 diputados. Jua, jua, jua,...