Publicitat
Política · 14 de Novembre de 2016. 19:12h.

El PSC, sense representant a la gestora del PSOE

Iceta al·lega que no es designarà “fins no avançar una mica més en la qüestió de la nostra relació”

El PSC, sense representant a la gestora del PSOE

Miquel Iceta (foto: PSOE)

El PSC continuarà sense tenir un representat a la gestora que està dirigint el PSOE. El primer secretari dels socialistes catalans, Miquel Iceta, ho ha anunciat avui després de reunir-se amb el president d’aquest òrgan Javier Fernández. Iceta diu que no designaran cap integrant “fins no haver avançat una mica més en la qüestió de la nostra relació”.

Els dos dirigents s’han compromès aquest dilluns a crear una comissió bilateral que analitzarà les discrepàncies que han sorgit sobre el “model territorial” que es va acordar defensar per les dues formacions a Granada l’any 2013, i les relacions entre els dos partits fixades en un protocol l’any 1978. La idea d’Iceta és incorporar un representat del PSC a la gestora del PSOE un cop aquesta comissió hagi acabat els seus treballs, previst per d’aquí uns dos mesos.

“Des de les dues parts tenim la voluntat molt ferma de superar les discrepàncies i solucionar el problema”, ha afirmat el primer secretari del PSC. Les relacions entre els dos partits es va tensar arran de que els diputats socialistes catalans votessin ‘no’ en la investidura de Mariano Rajoy contradient el que havia determinat el comitè federal del PSOE.

Fernández ha assegurat que la seva formació  vol resoldre aquesta qüestió "el més ràpidament possible" i ha afirmat que el trencament de la disciplina de vot per part dels diputats del PSC és quelcom que "no és democràtic" i sobretot "no és seriós". En tot cas ha apuntat que malgrat l'episodi "el PSC i el PSOE segueixen tenint una relació molt estreta" i la seva opinió és que "la seguiran tenint" en el futur.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#3 DARDO121, barcelona, 15/11/2016 - 23:18

Mi niña, que se te ve la pluma del plumero.

Que te ves en el paro ( Bueno, siempre puedes ir a ver al suegro del Sanchez, que igual te da empleo), que si la PSOETA abre delegacion en Cataluña, el PSC se va a recoger chapas a las Ramblas.

Porque hasta ahora os votan algunos psoetarras que no son i

#2 javier, BARNA TOWN, 15/11/2016 - 12:37

Normal, eso de que el psc pueda decidir en el psoe pero el psoe no pueda decidir en el psc ya no hay quién se lo trague, sobretodo pensando que ahora mismo, con la separación, el psoe elimina un problema, pierde muy pocos votos, y gana muchos en el resto de España, el psc con la separación, simplemen

#1 Ignasi Ripoll, Sant Carles de la Ràpita, 14/11/2016 - 22:18

El PSOE, molt intel·ligentment, tria posar a la corda fluixa al PSC menys catalanista de la història en un moment en el que mostrar diàleg i comprensió vers Catalunya és la postura més assenyada.
Després diran que no hi ha més separadors que separatistes.

#1.1 pepe.----, andorra, 15/11/2016 - 12:37

es lo q pasa cuando vas de contentar a todos, para mi es un partido muy amigo del separatismo cuando hay carguetes a repartir y para ti es poco separata. Como ves, de todo hay en la viña del señor. Yo espero q en 10 años maximo, desaparezcan por el otro partido del regimen, los de potemos.

#1.2 Ortiz, bcn.España, 15/11/2016 - 16:18

Ignasi, España siempre ha mostrado comprensión con los nacionalistas y esto ha sido precisamente su grana error. Deberíamos aprender de Francia; al nacionalismo ni agua. Y les va de perla.

#1.3 Ignasi Ripoll, Sant Carles de la Ràpita, 15/11/2016 - 16:23

Els PSC s'ha tret de sobre durant els darrers anys tot el sector catalanista que tenia. Del Maragall a la Tura, passant pels càrrecs comarcals que apostaven pel dret a decidir. I a causa d'això ha perdut els vots catalanistes que tenia. Que aquest PSC que queda sigui considerat encara massa catalani

#1.4 DARDO121, barcelona, 15/11/2016 - 23:21

Amigo Ortiz, se nota que has viajado al otro lado de la frontera, y has visto la realidad.

Si el tamborilero del Bruch hubiese tocado el huevo, hoy de Cataluña y el dialecto, no quedaria ni el recuerdo.

Y ademas no van de broma, un tarado dice unas gilipolleces contra Francia, sobre el Rosellon,

#1.5 Ignasi Ripoll, Sant Carles de la Ràpita, 16/11/2016 - 11:02

França és el país més nacionalista d'Europa. I els hi va tan "de perla" haver fomentat aquest ultranacionalisme jacobí, que ara tenen el moviment més ultra i perillós d'Europa. Confio en que no sigui el vostre exemple.