Política · 30 d'Abril de 2010. 20:37h.

El PSC silencia les crítiques de Castells a Zapatero

La Moncloa acusa el conseller d'Economia de "fala de lleialtat institucional"

El PSC silencia les crítiques de Castells a Zapatero

Les declaracions de Laia Bonet a la 'web' del PSC

Les declaracions del conseller d'Economia, Antoni Castells, a Catalunya Ràdio en les que criticava el paper de Zapatero amb l'Estatut i feia una crida als diputats del PSC a Madrid a votar diferent del PSOE no deuen haver agradat gens a l'aparell del carrer Nicaragua. De fet, ha estat el propi Departament d'Economia i Finances que hi ha fet la corresponent nota de premsa, però en canvi no pas el partit.

En canvi, el PSC ha passat notes oficiales de dues dirigents de menys pes polític que Castells: la secretària de Desenvolupament Estatutari del PSC i secretària del Govern de la Generalitat, Laia Bonet, ha dit -també a Catalunya Ràdio- que “per defensar l’Estatut ens calen molts ingredients: intel·ligència, força i determinació”. Bonet també surt al web del partit.

El PSC fins i tot ha passat unes declaracions de la diputada del grup Socialistes-CpC Montserrat Capdevila sobre l'increment de l'atur. La diputada en qüestió ha considerat que “cal destacar l’esforç del Govern català en la lluita contra l’atur, des de la concertació i la col·laboració amb els municipis”.

D'altra banda, fonts del Govern espanyol han acusat el conseller d'Economia de la Generalitat de "falta de lleialtat institucional", i fins i tot de "falta d'impuls" en altres àmbits. De la seva banda, la vicepresidenta primera, María Teresa Fernández de la Vega, ha deixat clar que l'Executiu "respecta" però "no comparteix" la resolució del Parlament, perquè considera que el TC té "plena legitimitat" per deliberar sobre l'Estatut "amb independència de la seva composició".

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 Joan, Baix Llobregat, 02/05/2010 - 19:46

A més, Montilla no té prou talla personal, intel·lectual o política per controlar un catedràtic brillant com Antoni Castells. El xarneguisme no té res a fer davant el catalanisme il·lustrat. Té éls dies comptats a Catalunya.

#9 Joan, Baix Llobregat, 02/05/2010 - 19:44

Sulfuro, per poder controlar alguna cosa, el primer que hauria de tenir el PSC-PSOE de Montilla són vots i suport dels catalans. Aquesta gent només controla una part d\'un territori ínfim de Catalunya. I a més perdran les properes eleccions.

#8 pepillo, barcelona, 01/05/2010 - 22:00

Silenciar puede dar la impresión de otorgar, así que pocas bromas. De la Vega y Montilla ya han echado las palabras de Castells y Collboni a la papelera sin contemplaciones. Guerra ya decretó que para salir en la foto hay que estar calladito y estático.

#7 sulfuro sulfuro, Barcelona, 01/05/2010 - 20:19

Lo silencian pero saben que la izquierda divina de los Maragall, Castells y demás amiguetes son de la quinta columna independentista que no ha sabido controlar un Montilla que se ha dejado llevar por ellos y los votos de ER.
Los votantes no lo olvidarán

#6 Meliq Salau, Reus, 01/05/2010 - 11:55

El senyor Castells i el senyor José Montilla els catalans els escoltarem quan a les Corts Espanyoles votin en contra del PSOE. Mentre tant poden parlar inflats, explicar-nos contes, recitar poemes o dir missa.