Publicitat

El TC anul·la l'acord de la Mesa del Parlament que va permetre la llei del referèndum

El PSC tenia raó

Miquel Iceta

El Tribunal Constitucional (TC) ha declarat nul l'acord de la Mesa del Parlament que va permetre la tramitació i aprovació de la llei del referèndum que va tenir lloc durant el ple del 6 de setembre. L'alt tribunal dóna la raó al PSC i conclou que es van vulnerar drets dels diputats, ja que no es va acceptar a tràmit el dictamen del Consell de Garanties Estatutàries. 

Els socialistes van presentar un recurs d'empara davant del TC per les votacions del ple del 6 de setembre sobre la llei del referèndum en considerar que s'havien vulnerat els seus drets de representació política perquè la Mesa no va acceptar a tràmit el dictamen del Consell de Garanties Estatutàries. 

Avui el TC ha donat la raó als socialistes, ja que considera que "no es va garantir el dret dels parlamentaris a exercir les seves funcions representatives" i recorda que preservar el pluralisme va lligat al respecte a les minories. L'alt tribunal també destaca que l'aprovació de les lleis es va dur a terme tot i les advertències del secretari general del Parlament, del lletrat major i de les queixes de C's, PSC i PP.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Kropotkin, Vic, 12/02/2018 - 09:39

Seguramente es porque le da vergüenza... Jua, jua, jua,...

#3 Barretina a rosca, Black hole, 10/02/2018 - 20:48

Bueno!, esto sirve para que la próxima vez que se de un golpe de estado como el del 6 y 7 de septiembre se aplique inmediatamente el artículo 155 de la Constitución que fue aprobada por el 80% de los catalanes.

#2 Alejandro, Barcelona, 10/02/2018 - 17:58

Gracias, Iceta. Un paso más hacia la normalidad.

#1 M. Pilar, Barcelona, 10/02/2018 - 17:03

I quina aportació fa aquesta resolució en benefici dels catalans? Tot i que hi ha que felicitar-se pel resultat. Però, l'independentisme segueix com si res, en la seva línia processista.

#1.1 Alejandro, Barcelona, 10/02/2018 - 20:15

Cierto, M.Pilar. Y lo único que van a conseguir es que nos anulen la autonomía; después llorarán por los países quejándose de lo mala, malísima que es España , una España donde no hay democracia porque no les deja que hagan un golpe de Estado.