Publicitat
Política · 21 d'Octubre de 2021. 17:53h.

El PSC-Units veu “prevaricació" amb la Meridiana

Espadaler demana en "trenta dies" les actes policials de les manifestacions

El PSC-Units veu “prevaricació" amb la Meridiana

El diputat del PSC-Units per Avançar, Ramon Espadaler, durant una moció de seguretat pública presentada per Ciutadans al Parlament, ha advertit d’un possible delicte “prevaricació” del conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, amb les manifestacions independentistes de la Meridiana. “És un tema gravíssim”, ha resumit.

“Creiem honestament que en el cas de la Meridiana l'administració no ha assumit la seva responsabilitat i ha permès castigar al barri de la Meridiana”, ha exposat Espadaler.El també ex conseller d’Interior ha explicat que “existeixen informes policials tant del cos de Mossos com de la Guàrdia Urbana que no demanaven en cap cas cap d'ells impedir l'expressió i el dret a la manifestació, però sí gestionar-lo, i aquesta és la competència de l'administració i per això no cal canviar la llei”.

“Es pot respectar evidentment el dret a la manifestació i permetre el dret a la mobilitat i no tenir tot un barri, un comerç, tota una ciutat i tots uns usuaris d'una via castigats”, ha continuat.

Espadaler ha exigit “que se'ns doni compte abans de trenta dies aquí al Parlament de quina ha estat la tramitació d'aquestes actes policials que sovint s'han acceptat i que no han derivat en expedients”.

El diputat ha dit que “és un tema gravíssim” i ha advertit que “es podria haver incorregut com a mínim en prevaricació i d'altres delictes, perquè creiem que ha fet una deixadesa, en qualsevol cas de responsabilitats, que no sabem si ve provocada per una visió polititzada de la qüestió”.

“Malament aniríem si algunes manifestacions es poden perllongar en el temps en funció de qui les faci i les altres no. Dret a la manifestació sí, però també respecte pels drets dels ciutadans. I no es poden castigar territoris i barris sencers com s'ha fet d'aquesta manera i per tant en aquest sentit serem clars i expeditius”, ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#19 Gurguri, Barcelona , 22/10/2021 - 15:04

Muchos vecinos de la Meridiana nos sentimos abandonados y despreciados por. esta banda. de indepes que en vez de gobernar prevarica.Hemos visto hasta a Laura Borrás apoyando a esta gentuza

#18 Flanagan, Tabarnia City, 22/10/2021 - 10:07

Anda Espadaler,que te acuestes.

#16 Pepón, Bcn, 22/10/2021 - 09:03

Felicidades, sólo han tardado 400 días en ver lo evidente... el Psc, una de cal y otra de arena. No mola

#15 Montse, Barcelona, 22/10/2021 - 08:18

Después de dos años, un poco tarde diría yo tal denuncia.

#14 Servilia, Cabrera de Mar, 22/10/2021 - 07:47

Miracle! Els PSC s'ha adonat que hi por haver-hi alguna cosa no massa neta a la Meridiana després d'un any i mig! Doncs que hi fan els vostres a l'equip de govern l'ajuntament de Barcelona? Amb l'Albiol de Badalona si que us han entrat presses per treure-li la vara, oi?