Publicitat
Política · 29 de Maig de 2013. 20:41h.

El PSC va votar a favor de les escoles de l'Opus

Ara proposa deixar de subvencionar les escoles d'elit que segreguen per raó de sexe

El PSC va votar a favor de les escoles de l'Opus

Ernest Maragall, amb alcaldes del PSC en suport de la LEC, al 2009

El PSC ha registrat al Parlament una proposició de llei de modificació de la Llei d'Educació de Catalunya (LEC), que proposa deixar de subvencionar les escoles d'elit que segreguen per raó de sexe.

La norma que vol esmenar ara el PSC es va aprovar al 2009, sota la presidència del socialista José Montilla, i amb Ernest Maragall, del mateix partit, com a conseller d'Educació. La llei va ser aprovada al Parlament al 2009 amb els vots favorables de CiU, PSC, ERC i ICV-EUiA.

El grup parlamentari socialista també ha reclamat que es reforci "el paper del món local per evitar el centralisme que practica el departament i que provoca situacions com el tancament d'escoles públiques sense haver consultat amb els municipis afectats".

La portaveu d'Educació del PSC, Rocío Martínez-Sampere, ha reblat que "proposem modificar dos articles: un d’ells per tal que es modifiqui la paraula coeducació per escolarització mixta buscant un redactat d’aquest principi rector que no deixi cap confusió en la seva aplicació i, per tant, que la llei no permeti que es concertin escoles d’elit que segreguin per sexe".

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#6 maria josé, barcelona, 30/05/2013 - 12:07

ICV-EUiA no va aprovar la llei de la què parleu, estaven totalment en contra. Mireu les hemeroteques, si us plau!!!!!

#5 marta, Girona, 30/05/2013 - 10:54

L'escola, com la sanitat, ha de ser pública i bona. El que vulgui que els seus fills vagin a l'escola privada, que s'ho pagui. Que vol dir "escola concertada"? dons, escola católica! i NO es pot barrejar una bona educació amb la religió, cada cosa al seu lloc.

#4 narcisa, nens, nens i narcisos, jajjs, 30/05/2013 - 10:20

doncs com retireu les subvenCiUns a les escoles de l'Opus Dei i del Totus Tuus de mi PPciu de Pedralbes us foto una columna de la Rahola a La Vanguardia Española que sus vais a enterà, hombre, "cansinos", que sou uns "cansinos", que diria un admirador pierenc que m'ha surtit.

#4.1 Pip, Igualada, 30/05/2013 - 18:12

Pep, encara que t'amaguis darrere les faldilles de la narcisa s'et veu el llautó. Estas fatal noi, cada cop pitjor!

#3 Pau, L'Hospitalet, 30/05/2013 - 10:01

I ls escoles d'educació diferenciada que no són d'elit què? Que son moltes. Perseguir l'educació diferenciada es perseguir un model que dones progressistes com la Clinton utilitzen a barris conflictius, amb molt d'èxit. El problema no es la diferenciada o l'elit, el problema és l'obsessió amb l'Op

#3.1 guillem, bcn, 30/05/2013 - 10:38

Això és Pau. Van darrera de l'opus, no de l'educació diferenciada. La majoria d'escoles de l'opus no són elitistes. O són uns ignorants o uns sectaris, o totes dues coses.

#2 Jordi, Sant Just, 30/05/2013 - 09:49

Sembla l'anunci d'una nova pel·licula de "Resevoir Dogs".

Desgraciadament (per ells), el PSC es contradiu a si mateix en gairebé tot.

Pateixen un autèntic "Sindrom Bipolar"