Publicitat
Política · 10 de Febrer de 2011. 13:43h.

El PSC veu el Govern de CiU "erràtic i desgavellat"

Mas i Nadal pacten la celebració d'una cimera anticrisi

El PSC veu el Govern de CiU "erràtic i desgavellat"

Rocío Martínez-Sampere, amb periodistes, en una foto d'arxiu

La portaveu adjunta del PSC al Parlament, Rocío Martínez-Sampere, ha indicat que "tenim un Govern erràtic, desgavellat, que davant temes tan importants com la crisi o l’atur es mostra dispers i en ocasions ratllant la frivolitat”.

“El conseller d’economia –ha dit– s’ha limitat a dir que aquest pla que han presentat al Govern central i al Rei d’Espanya l’hem pogut conèixer a través dels mitjans de comunicació”. “No ens sembla que aquesta sigui la relació institucional adequada per temes tan importants que marcaran l’agenda política del proper any”, ha conclòs.

Per la seva banda, el president de la Generalitat, Artur Mas, i el president del grup parlamentari socialista, Joaquim Nadal, han arribat a "un principi d'acord" per celebrar una cimera anticrisi, segons ha anunciat el diputat del PSC, Jaume Collboni. En aquest sentit, ha afegit que  la cimera se celebrarà "durant la segona quinzena de març" i perquè aquesta tingui "èxit és necessària la participació de tots els grups parlamentaris i dels agents socials i econòmics".

Per assolir aquest objectiu, el grup socialista ha presentat una moció que insta al Govern a "impulsar un Acord Estratègic per la internacionalització, la qualitat de l'ocupació i la competitivitat de l'economia catalana, adaptant-lo a la fase actual de la crisi econòmica, com a full de ruta fonamental de concertació per establir les mesures que permetin continuar fomentant la transformació del nostre model productiu".

Tambè consideren que s'han d'"aprofitar els acords i plans de lluita contra la crisi posats en marxa fins el moment, adaptant-los en allò que es consideri oportú, per tal d'establir un pla de xoc de mesures conjunturals que permetin pal·liar els efectes de la crisi sobre les classes més desfavorides i donar suport al teixit productiu català i a la reactivació de l'activitat econòmica".

Per últim, volen "participar del resultats assolits en l'Acord Econòmic i Social en el conjunt de l'estat per tal d'afavorir al màxim les polítiques socials i econòmiques de Catalunya".

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 Miguel "micky", hospi, 11/02/2011 - 10:49

5 millons d'aturats gracies al socialisme, 20% d'atur tant en la epoca zapatocho com pel felipe gonzalez... qui es desgavellat?

#6 CASA MARCOS, BCN, 10/02/2011 - 21:31

Esta Rocio pronto será reprendida, con lo bien que se está portando CIU, que incluso permite que los comisarios del PSC tengan despacho en la Conselleria de Salut y aun hoy campen a sus anchas!!!!! Ver para creer...

#5 joan, barcelona, 10/02/2011 - 18:29

una autoritat amb politica aquesta noia , n´ho mes fa falta llegir aquestes declaracions.

#4 Jos, VNG, 10/02/2011 - 17:35

El PSC hauria d'estar una bona temporadeta amb la boca tancada, després de deixar-nos un forat econòmic com una casa de pagès.

#3 joan, manresa, 10/02/2011 - 17:19

El Casal,17,10h..---Clar..,com que la crisi va començar al Novembre..,no et fot.Aquets socialistas tenen una barra que no te mida..,encare resultrá que salvan al govern de CiU....Sr.MASS..,SR.PRESIDENTTT..,no fotem altre cop el canari..,no es fie d'aquesta gent i menys del sr.Nadal..OBRI ELS ULLS