Publicitat
Política · 24 de Setembre de 2012. 15:21h.

El PSC vol "avançar sense trencar"

El partit presentarà l'1 d’octubre el reglament de primàries per escollir el candidat

El PSC vol "avançar sense trencar"

Navarro, durant la roda de premsa

El PSC ha trobat aixopluc en les manifestacions fetes aquest dilluns pel líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, qui ha defensat una reforma de la Constitució per configurar un estat federal. “A l’altra banda hi ha més federalistes que independentistes”, ha dit el primer secretari del PSC, Pere Navarro, per defensar una reforma de la Carta Magna que comportaria un referèndum a Espanya.

Més reticent s’ha mostrat Navarro quan ha estat preguntat per una consulta popular per al dret a decidir. “S’haurà de veure quin és el redactat final del referèndum”, ha dit el dirigent, partidari d’esperar que els partits presentin les seves propostes aquest dijous al Parlament. “El Govern haurà de definir què vol, nosaltres plantegem una reforma de la CE”, ha explicat.

El PSC vol un “model d’Espanya possible perquè el país avanci sense trencaments”. “Avançar sense trencar”, ha augurat Navarro, qui ha considerat que “a l’altra banda hi ha més federalistes que independentistes”.

D’altra banda, els socialistes catalans presentaran el proper 1 d’octubre el reglament de primàries obertes “a la francesa” per escollir el candidat que presentaran al Parlament. El primer secretari ha refredat les aspiracions d’Àngel Ros i Montserrat Tura, que ja s’han postulat, en espera que el president Mas faci pública la data en què vol celebrar les eleccions.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#7 ROSA, LLEIDA, 25/09/2012 - 07:34

Millor dit: EL PSC NO SAP EL QUE VOL.

#6 spanish, Madrdi, 25/09/2012 - 06:03

mas soberanismo ? un indepe no votara a un partido ligado al PSOE y un votante del PSOE no votara a laguien soberanista resultado desaparicion y federacion catalana del PSOE

#5 Josep Pages Canaleta Cardedeu, VALLES ORIENTAL, 25/09/2012 - 01:27

Aixo es dir una gran mentira per AVANÇAR de veritat cal trencat amb el PASSAT CAL TRENCAR algunes Cadenes que tenen molt lligada a CATALUNYA Per SER LLIURES Cal fer una cossa TRENCA LES CADENES ques fan SER ESCLAUS DE ESPANYA No ja LLIBERTAT SI porten encara las cadenes

#4 Frank, Berga, 24/09/2012 - 21:32

Todo lo que se haga respetando las leyes vigentes incluso haciendo interpretaciones me parece bien, y yo personalmente iría en la reforma de la constitución se incluyera una ley como la realizada por Canadá en la que se ponga todos los pasos,porcentajes de votos y reparto de activos y pasivos y a vo

#4.1 Mohammed Abdullah, Ceuta (España), 24/09/2012 - 22:33

El reparto de activos esta claro, salvo que vayan ustedes a mandar a Extremadura El Prat o el AVE, lo que no parece quererse entender que aqui lo importante es que tambien hay un pasivo (casi el 100% del PIB) que hay que repartirse, y un haircut del 20-25% nos vendria de cine, la verdad.

#3 Josep Escofet, vilafrana del penedes, 24/09/2012 - 18:43

A pendre pel cul!! Heu sigut un desastre per a la societat catalana. No heu tingut collons ni de trencar amb el PSOE ni de fer un partit nou. Cagats !!, ara es l'hora dels valents. !! Adeu PSC !!