Publicitat
Política · 30 de Juny de 2011. 16:41h.

El PSC vota a Madrid contra l'oficialitat del català a Europa

Els 25 socialistes catalans voten amb el PP en contra de la proposta de CiU

El PSC vota a Madrid contra l'oficialitat del català a Europa

Els 25 diputats del PSC a Madrid, en una foto d'arxiu

Els 25 diputats del PSC al Congrés han votat en contra d'una proposició de CiU que instava el Govern estatal a aprofitar el canvi de reglament de règim lingüístic a la Unió Europea per l'entrada de Croàcia per reclamar l'oficialitat del català a les institucions europees. Els socialistes catalans s'han alineat amb la resta del grup i amb el PP després que la federació nacionalista hagi rebutjat per tèbia l'esmena que hi havien presentat.

Curiosament, el text de CiU recull la petició que els eurodiputats catalans Ramon Tremosa (CiU), Oriol Junqueras (ERC), Raül Romeva (ICV) i la socialista Maria Badia havien enviat al govern de José Luis Rodríguez Zapatero a mitjans de juny.

El text de CiU reclamava al govern espanyol que d'acord “a les disposicions relatives al règim lingüístic de la UE i al seu compromís de respectar la diversitat lingüística i cultural i els drets dels ciutadans aprofités les reformes normatives que es duran a terme al Tractat de la UE i al Reglament amb motiu de l'adhesió de Croàcia a la UE per aconseguir que el català disposi de l'estatus de llengua oficial de les institucions de la Unió”.

En la seva esmena, els socialistes catalans proposaven que la resolució instés el govern espanyol a aprofitar les reformes per “aconseguir que les llengües cooficials disposin d'un major reconeixement de les institucions de la UE” i per “facilitar que els ciutadans espanyols puguin relacionar-se amb aquestes institucions en qualsevol d'aquestes llengües cooficials”.

Publicitat
Publicitat

83 Comentaris

Publicitat
#62 angel, cardedeu, 02/07/2011 - 23:54

Hola, estic fins als c.............. del CyU, ERC. A CyU dòna suport a Zaputero pels pressupostos i a ERC per pactar amb PSC de Montilla, en total, CyU, ERC son mès españolitos que PP. Perque sinò no pactarien ni donarien suport al PP ni PSC-PSOE´cs. Gracies.

#61 Zukhov, Coventry, 02/07/2011 - 20:35

No teniu ni vergonya. Sou els gossets del PSOE i quan diuen a bordar, bordeu i quan diuen a callar, calleu. I desprès voleu fer veure que sóu el Partit Socialista de CATALUNYA. Aneu-vos-en a pastar fang!

#60 naif, Bcn, 02/07/2011 - 20:26

No ens hauria d'estranyar que PSOE i PP votin junts i sobretor en questions de "unidad y salvaguarda de España y la lengua común". Ho fan mès sovint del que creiem. Llavors, que no ens vinguin amb la demagògia de que CIU i PP sòn els que s'alienan. Es pura demagògia.

#59 Ferran López, Barcelona, 02/07/2011 - 17:44

Deu ser per això que ERc els va regalar la Genialitat.

#57 Josep Mª Miquel, Barcelona, 02/07/2011 - 08:22

Ja ho deia en Joan Raventós: " Fins que sigui impossible tornar enrere". Es va vendre el psc al P$OE (amb la col·laboració d'en Martín Toval) i, és clar, ara no es poden desdir, qui paga mana. Si no fossin obedients de quina mamella xumarien?