Publicitat
Política · 1 d'Octubre de 2009. 18:52h.

El PSC vota amb el PP contra els pagesos catalans

Unió de Pagesos trenca les relacions bilaterals amb el conseller d'Agricultura

El PSC vota amb el PP contra els pagesos catalans

Joaquim Llena, conseller d'Agricultura

El PSC i el PP han votat junts la llei que regula la representativitat de les organitzacions professionals agràries davant els òrgans de l'administració general de l'Estat, inclosos el consell agroalimentari de l'Estat i el comitè assessor agrari. Segons Unió de Pagesos, "aquesta llei conté diversos preceptes contraris als drets fonamentals de llibertat d'associació i no discriminació i als convenis internacionals de l'Organització Internacional del Treball (OIT) números 87 i 141 sobre llibertat sindical, protecció del dret de sindicació i organitzacions de treballadors rurals, uns convenis que l'Estat espanyol té subscrits i vigents". "El text final, aprovat avui amb el suport del PSC i del PP, conculca els drets fonamentals de la Unió de Pagesos de Catalunya i els de la Unió, la confederació estatal en la qual el sindicat forma part".

Davant aquesta situació, el sindicat agrari ha anunciat que "comunicarà (al conseller Joaquim Llena) que dóna per trencades les relacions bilaterals amb ell i que, a partir d'ara, només prendrà part dels òrgans de participació i consulta regulats en la legislació catalana". Aquesta entitat ha afegit que Llena "ni tan sols s'ha dignat a mantenir una reunió amb la Unió de Pagesos de Catalunya per tractar de corregir en el Senat el text en primera lectura del Congrés dels Diputats".

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Jordi Massot, Miralcamp, 02/10/2009 - 11:04

I que es pensaveu ? En aquest i altres temes aquest Conseller i el seu equip pensen com el PP i com CiU. Ara bé no involucreu a tots els socialistes. Som molts els que continuarem militant a la Unio de Pagesos i li farem costat sempre.

#2 antonio peiro, lleida, 01/10/2009 - 21:02

vaya, vaya si los dos partidos se ponen de acuerdo para todo, se termino el negocio de los que hace años viven de eso, de que no se pongan de acuerdo

#1 Jordi Trencavel, Mollet, 01/10/2009 - 19:31

Tripartit PP ,el futur.