Publicitat
Política · 17 de Març de 2009. 21:42h.

El PSC vota contra el català al Congrés

PSOE i PP impedeixen l'aprovació d'una moció d'Esquerra presentada per Joan Tardà

El PSC vota contra el català al Congrés

Montilla, Molas i Francesc Vallès; durant una reunió amb els diputats del PSC a Madrid el passat setembre

Una aliança entre el PP i el PSOE -inclosos els diputats del PSC- ha impedit l’aprovació d’una moció d’ERC per tal d’instar al Congrés a normalitzar l’ús del català a la cambra. La moció, defensada per Joan Tardà, ha estat finalment rebutjada. Tardà ha dit que "d’ença de l’any 2004 que s’han fet múltiples intents per permetre l’ús del català al Congrés, i fins i tot Zapatero va defensar l’ús de llengua catalana a les institucions europees, però finalment s’ha impedit la normalització de l’ús de les llengües oficials diferents a la castellana".

Ha afegit que "el partit socialista s’hi ha negat en rodó, cosa que ha impedit aprovar el conjunt de mesures en les quals sí que hi havia acord, com la participació de Catalunya en el disseny de les polítiques espanyoles quant al reconeixement de la llengua catalana a Europa, i avançar cap al plurilingüísme en l’administració general de l’Estat".

ERC s’ha negat a retirar la demanda sobre l’ús del català al Congrés tal com exigia el PSOE per aprovar la resta dels punts de la moció, "entenent", segons ERC, "que els drets lingüístics són irrenunciables, fet que ha provocat desemmascarar el PSOE. Aquesta formació ha estat durant anys donant allargues a la resolució d’aquest conflicte argumentant raons reglamentàries".

Esquerra diu que "finalment, però, el grup socialista ha hagut d’optar entre permetre l’ús del català al Congrés o impedir-ho, tot optant per la darrera opció". Des de la tribuna, Joan Tardà ha dit que "nosaltres no afluixarem, són ells els qui han decidit solemnement prohibir l’ús del català. Són vostès els qui ens aboquen al conflicte".

Publicitat
Publicitat

37 Comentaris

Publicitat
#37 Enric, Vic, 18/03/2009 - 20:00

Srs. d'ERC, que no vàren veure quin era el nom real dels seus socis de govern. Vostès els hi van donar suport, si no comparteixen les seves idees, deixint-los si s'estimen Catalunya. Aquest tripartit està fent aigües fa bastants dies...

#36 joan, manresa, 18/03/2009 - 18:27

Sr.Tardá,no foti més el canari..,que te supetes dintre las neuronas..??¿ Qué no conex encare com las gasta el PSC..?,Pro com és pot ser més titellaire.?I per ultim la cirereta,..--I Vostés van fer President,un del PSC-PSOE..,fort oi ?Quin nivell senyor

#35 La primera palabra en español, BCN, 18/03/2009 - 16:54

Contra la imposición totalitaria del catalán y por la libertad, sólo nos queda la insumisión. Habla siempre español en Catalunya. Estás en tu derecho. La primera palabra en español. No esperes que los políticos hagan nada por ti.

#34 ramon, barcelona-c, 18/03/2009 - 16:43

Es el normal . Els votaràn igual ,els que un día varen arriivar i s'els va pagar etc per la seva feina ara han conseguit com agraiment que els seus fills ,que son catalans, i alguns parlan català , odiin Catalunya , Gracies Gracies ! ! !

#33 jordi, tgn, 18/03/2009 - 15:31

Hem sembla molt bé!!
Tarragona no es catalunya!!!
Naltros parlem tarragoní!!