Política · 16 de Febrer de 2010. 20:47h.

El PSC vota contra el traspàs del Prat

PSOE i PP impedeixen la transferència a la Generalitat de la gestió de l'aeroport

El PSC vota contra el traspàs del Prat

El diputat del PSC al Congrés Francesc Vallès, ha actuat com a portaveu socialista a la cambra per rebutjar la proposició de llei de CiU de la transferència a la Generalitat de la gestió de l'aeroport del Prat

El PSC s'ha alineat aquest dimarts al Congrés dels Diputats amb el PSOE i el PP per rebutjar una proposició de llei de CiU que pretenia transferir les competències de gestió de l'aeroport del Prat a la Generalitat i que ha comptat amb el suport, insuficient per tirar endavant, de la resta de la Cambra.

El diputat de CiU Pere Macías ha defensat la iniciativa, en considerar que seria positiva per al conjunt de l'Estat, davant la constatació que "l'actual model aeroportuari espanyol està fent aigües per tot arreu".

Macías ha explicat que Espanya és l'únic país del món que es gestiona amb un model centralitzat com el d'Aeroports Espanyols i Navegació Aèria (AENA), en què no hi ha lloc per a la intervenció dels ajuntaments, les comunitats autònomes, la societat civil, els sindicats, els empresaris o els ciutadans.

La solució és l'acostament als ciutadans, ha argumentat el portaveu de CiU, qui ha destacat la importància de l'aeroport del Prat per dinamitzar l'economia de la comunitat catalana, per la seva repercussió en el Producte Interior Brut (PIB) català.

Ha vaticinat que hi haurà molts debats relacionats amb "operacions de salvament" d'AENA i que continuaran els conflictes amb els veïns, els treballadors, les companyies aeronàutiques i els municipis perquè, segons el seu parer, l'actual model "no funciona".

Els portaveus del PSOE, Francesc Vallès, i del PP, Andrés José Ayala, han rebutjat la proposició de llei de CiU, que han qualificat d'"inoportuna" quan el ministeri de Foment ultima un projecte de llei de gestió aeroportuària.

Vallès ha dit que la iniciativa està pensada "en clau electoral catalana, té molt poc afany constructiu i no pretén forjar un acord, sinó que està plantejada per ser rebutjada". Ha demanat a CiU que retiri la proposició de llei, després de criticar els convergents per no atrevir-se a suggerir una iniciativa semblant durant els vuit anys en què van donar suport al Govern del PP, i els ha instat a esperar unes setmanes per presentar les seves propostes durant el debat del projecte de llei de gestió aeroportuària.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 joan, manresa, 17/02/2010 - 17:58

Quins c...!!..Després s'ompliran la boca de trans farencias i el PSC fara salts de goij al seu voltant...Colla de ....I sempre la matexa excusa,amb el PP ni li van demanar.CADA DÍA QUE PASE DEMANAREM MES..Pden esgramir que no u demanavem amb Franco

#11 Fotem-los al carrer, Barcelona, 17/02/2010 - 15:02

Perdò, però algù pensava que hi votaríen a favor?

#10 lluigi, BCN, 17/02/2010 - 10:13

us imagineu un partit de qualsevol pais votant en contra de poder tenir competencies? Dons aixó pasa a CAT. INDEPENDENCIA JA¡¡¡

#9 Josep M., Terrassa, 17/02/2010 - 10:01

Per penjar-los pels collons, nusos i a la serena del mes de Febrer al cim del Tibidabo.
Quina colla de traidors al propi país!!!
Com es pot ser tant fill de ...?
La connivència i col.laboració amb l'enemic no pot tenir perdó ni compassió.

#8 Joan Garcia, Reus, 17/02/2010 - 09:25

Aquest senyor és un expert en nedar i guardar la roba mentre ell va de Diputado del PSOE el seu sogre presideix la plataforma Reus Decideix que organitza la consulta al seu poble