Publicitat
Política · 24 de Març de 2011. 19:27h.

El psicòleg de Catalunya

Mas intenta injectar optimisme després de tants anuncis de retallades

El psicòleg de Catalunya

Mas, durant una visita a la Fira Agrícoloa de Mollerussa. (Foto: Rubén Moreno)

El president de la Generalitat, Artur Mas, s'ha afanyat en les darreres setmanes en insuflar optimisme davant la crisi després dels diversos anuncis de retallades del Govern. Mas ha volgut llençat un missatge a favor de la cultura de l'esforç en diverses visites empresarials.

Així, per exemple, en l'acte central de la comemoració dels 10 anys de la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA), va destacar el gran progrés que ha fet Catalunya en el món de la recerca. “Fa deu anys Catalunya no era al mapa de la recerca com hi és ara. Avui, Catalunya és una capital significativa del món de la recerca europea i, en certs aspectes, de la recerca mundial, i en alguns terrenys estem en un àmbit molt destacat”, va assegurar el president. I va afegir que, en aquest cas, “nosaltres estem en el camí dels bons”.

A les Borges Blanques, amb motiu de la col·locació de la primera pedra de la primera planta solar termoelèctrica híbrida al món, Mas va destacar que "aquest país, que és tant petit, és capaç en molts terrenys de ser líder, de ser capdavanter i de ser referent a escala mundial". També va destacar que “això ha de ser un gran al·licient, un gran impuls i, sobretot, ha de ser una gran càrrega de confiança respecte a les enormes possibilitats que té Catalunya d’anar endavant si el país es posa en moviment, si la gent creu en el futur i si la gent està disposada a treballar i a treballar bé”.

Quan va inaugurar la nova seu de la Fundació Formació i Treball, al barri de la Mina, el president de l'Executiu va afirmó que "a Catalunya hi ha molts signes i molts símptomes d’esperança en el futur”. Segons, Mas "estem tant inundats de tot allò que no va bé, hem de procurar subratllar tot allò que a casa nostra funciona bé, val la pena i són símptomes d’esperança i de confiança en el futur”, no sense reblar que "Catalunya se'n pot sortir".

Durant la visita al Compac Habit, empresa innovadora en el sector de la construcció, el cap del Govern va deixar clar que “hi ha molta gent, més de la que es pensa, que té ganes de fer coses” i que un dels compromisos més ferm ara mateix del Govern“és estar molt a prop de la gent que té idees, que vol crear projectes i que serà la que farà tirar endavant el país. Ara que no hi podem posar gaire diners, almenys posem-hi proximitat i donem relleu a les coses importants que passen en aquest país”.

També va enviar un missatge positiu en l’acte de col·locació de la primera pedra de l’edifici NEST, un projecte de la Fundació Privada Cellex, al Parc Mediterrani de la Tecnologia (Castelldefels). "S’estan fent projectes de primeríssim nivell que ens situa dins del grup selecte de països de referència en recerca mundial”. “Catalunya té futur i un bon futur- va enfatitzar Mas- perquè és un país amb grans capacitat, un país que combina talent, compromís, visió, i hores i colzes”.

En la mateixa línia, Mas va manifestar en la inauguració d'un nou centre de la Fundació DAU que "ara s’ha d’estar al costat de tota aquella gent del país que tingui algun projecte i que tingui capacitat de crear algun lloc de treball, siguin més o siguin menys, perquè al final la suma de moltes unitats petites i mitjanes que creen llocs de treball fa una suma gran i serà l’única via per reduir d’una manera important les escandaloses xifres d’atur que tenim encara a casa nostra i a la resta de l’Estat espanyol”.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Montse, Barcelona, 25/03/2011 - 00:47

Josep, que no t'agradi en Mas és legitim.
Però em pots dir què te de partidista inaugurar la primera planta solar termoelèctrica híbrida al món?
I anar al Barri de La Mina, és també perquè hi ha un gran gruix de convergents?
Per què no el critiqueu amb raons i no gratuïtament, com fas tu?

#1 Josep Portero, Terrassa, 24/03/2011 - 20:09

En lloc d'insuflar optimisme de fum, que atengui el territori i no vagi tant al actes partidistes.