Publicitat
Política · 10 de Novembre de 2008. 13:56h.

El PSOE admet que "Catalunya reivindica amb raó"

Mar Moreno recorda que "està poc finançada" i denuncia "la política anticatalana del PP"

El PSOE admet que "Catalunya reivindica amb raó"

Mar Moreno, entre Caldera i Chaves, en una imatge d'arxiu

La secretària de Política Institucional i Autonòmica del PSOE, Mar Moreno, ha assegurat en una entrevista a Público que "al PSOE fa molt temps que convivim amb naturalitat amb el fenomen autonòmic, en el qual Catalunya sempre ha tingut un protagonisme molt intens i diferenciat. A Madrid comprenem perfectament que el PSC governa un territori amb acusada personalitat i amb socis, que és una complexitat afegida. Tinc confiança plena que les grans dissensions acabaran en consensos".

La dirigent socialista ha remarcat que "Catalunya no es baralla per res exclusiu i no reivindica sense raó. Està poc finançada, com ho estan València, Balears o Madrid. Ho sabem ja tots i això és alguna cosa que ha canviat des que va començar la negociació. És veritat que a Catalunya, en aquest cas a Montilla, li toca el desgast de tirar del carro, i no és menys cert que Esperanza Aguirre o Francisco Camps estan amagats darrere de Montilla, però posaran la mà per a recollir el xec".

Per una altra part, ha afirmat que "Andalusia comparteix amb Catalunya, encara que en menor mesura, el problema del creixement de la població. Andalusia tenia una qüestió pròpia, la del deute històric, però el que ha intentat en tot moment ha estat tendir ponts. A dia d''avui, en finançament no hi ha la menor incompatibilitat entre els interessos d'Andalusia i els de Catalunya".

"Tenim elements per a pensar que les Corts van fer bé el seu treball i que hi ha un Estatut bàsicament constitucional. Si hagués de destacar un efecte d'una hipotètica sentència que declarés inconstitucional alguns aspectes, seria absurd que s'anul·lés per a Catalunya el que seguirà viu per a altres comunitats. Aquest seria el fruit pervers de la política erràtica i anticatalana del PP, que ha recorregut articles de l'Estatut que va votar a favor a Andalusia o a Balears", ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 Juan, Barna, 10/11/2008 - 20:51

Que no dirán los sociatas para conseguir votos ...

#6 joan, manresa, 10/11/2008 - 16:59

Es la nova filosofía de la fornada jove del PSOE,fotre-le per el broc grós i quedarse tan amples i lo pitjor convençuts...Actualment vivim gracias als acords del PP.Fort no..?..Recorden lo que daba el Sr.Felipe i familia,no?...Loapas,axó si sabían fer

#5 juan, zaragoza, 10/11/2008 - 16:40

Pues claro que reivindica con razon, es impresentable el estado de cercanias en la capital-bis de españa, son impresentables los apagones en verano, es imrpesentable que se hunda un barrio... es evidente, menos PER, menos embajadas cat, menos proseleccion

#4 ramon, barcelona-c, 10/11/2008 - 16:21

I que s'han a fet de la politica anticatalana del A.Guerra ,Felipe Gonzalez Ibarra etc del PSOE .Si us plau no feu riure amb el finançament el que diu l'estatut no val res i si finalment s'aproba per el TC doncs serà aixó res café descafeinat.

#3 Joan T., Barcelona, 10/11/2008 - 16:05

Si senyor! Quan no és culpa de CiU ho és del PP !