Publicitat
Política · 4 d'Agost de 2008. 19:16h.

El PSOE andalús, contra el finançament català

Luis Pizarro critica un acord bilateral Cataluya-Estat

El PSOE andalús, contra el finançament català

Luis Pizarro, número dos del PSOE andalús

El vicesecretari general del PSOE d'Andalusia, Luis Pizarro, ha declarat que el sistema de finançament "propi" o l'acord bilateral amb el Govern central que vol Catalunya no serà "possible", i compta amb l'oposició no només de la Junta d'Andalusia, que manté "bastant distància" amb el punt de vista català en la matèria, sinó també, segons va augurar, "de moltes comunitats autònomes a nivell nacional". Ha afegit que el sistema actual de finançament autonòmic "ens ha anat molt bé", ja que se n'ha anat "corregint" i buscant respostes", i, per tant, no hi ha per què canviar per acollir els plantejaments del Govern de Catalunya, sinó que cal donar suport un model fonamentat en la igualtat de les persones "per sobre dels territoris".

Pizarro ha afegit que els socialistes andalusos no firmaran cap acord de finançament que doni més importància als territoris, ja que són les persones "les que paguen els impostos", encara que s'ha mostrat d'acord en el qual les comunitats autònomes, en la fase actual de diàleg amb el Govern espanyol, ponderin la seva població i defensin peculiaritats com el pes de la immigració o la insularitat, però sobre les bases de "la solidaritat i la igualtat". També s'ha manifestat en contra de "qualsevol tipus d'aliança" entre els Governs català i valencià.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 jacobino, asturias, 05/08/2008 - 16:28

LACASADELABOMBA: En efecto, el Estado grava a las personas en función de su renta e invierte en los territorios en función de sus necesidades, no en función de su recaudación. ¿Y?

#8 para Ramón, quien te crees que eres para decidir cómo deben gobernarse los demás, 05/08/2008 - 15:14

¿Por qué hay tantos catalanes que se creen con derecho a decirles a los demás lo que deben ser?. Reivindicad lo que os de la gana, pero no pretendáis que los demás se organicen como os salga de las narices a vosotros.

#7 Ramon, Barcelona, 05/08/2008 - 01:56

Autonomies com l'andalusa no haurien ni d'existir. La seva existència, a un mateix nivell que Catalunya, és inacceptable.

#6 Survivor, Catalonia is Spain, 04/08/2008 - 22:44

Lo más divertido es ver como se enfrentan socialistas andaluces contra socialistas catalanes. Vamos a ver ¿no dice la izquierda que es solidaria e internacionalista?

#5 Albert, El Masnou, 04/08/2008 - 21:03

No cal donar-los més explicacions a aquests espanyolistes, no cal perdre-hi més temps ni esmerçar-hi esforços: INDEPENDCÈNCIA JA!! La declarem al Parlament nostre, tenim majoria per fer-ho, i avall que fa baixada!!